CR6_8719

Finsk landslagsspiller klar for Brann

Joanna Tynnilä (21) fra Finland har skrevet under på en avtale ut 2025 med Brann.

Annonse:

Se intervju i videovinduet over. 

21-åringen spiller på det finske landslaget, og kommer fra klubben HJK Helsinki. 

– Jeg ønsket å ta et steg videre i karrieren, og jeg snakket med folk fra Brann, og følte dette hørtes ut som et veldig bra og profesjonelt sted, sier hun. 

Forsvarsspilleren har tidligere spilt med Brann-spiller Nanne Ruuskanen på aldersbestemt landslag, og innrømmer at det hadde noe å si for avgjørelsen. 

– Nanne fortalte meg mye positivt om klubben og om byen. Jeg forventer et høyt nivå på trening og i kampene, og har amibisjoner om å hjelpe Brann å nå målene sine, sier hun.

På spørsmål om hvordan hun beskriver seg som spiller, svarer hun:

– Jeg er rolig, både på og utenfor banen. Jeg er veldig teknisk med ballen, og jeg leser spillet godt, så jeg vet hvor jeg skal posisjonere meg.

Lørdag 26. august kan hun få sin debut på Brann Stadion når Brann spiller mot Lyn, sammen med Amalie Eikeland og Tomine Svendheim. Sikre deg billetter til kampen her!

– Det vil være en stor ære å jeg får spille min første kamp på Brann Stadion. Jeg er bare veldig spent på å begynne på trening og jeg kan ikke vente til den første kampen, sier hun. 

Sportslig leder Aleksander Olsen sier at de har lett etter en midtstopper etter at Amanda Frisbie dro til Spania, og at han er glad valget falt på Tynnilä.

– Hun er en finsk stopper fra A-landslaget i en alder som gjør at det fortsatt er en spiller vi kan videreutvikle. Hun har startet to A-landskamper for Finland iløpet av 2023 og tar med seg både internasjonal erfaring og spill fra øverste nivå i Finland i flere sesonger, til tross for at hun kun er 21 år, sier han. 

CR6_8731.jpg
Sportslig leder Aleksander Olsen og Joanna Tynnilä.
Annonse fra Eliteserien: