Fikk testet seg mot de beste lagene i Skandinavia

Brann sitt G18-lag spilte i helgen den første av to helger i Skandinavisk mesterskap. Det endte med to tremåls-tap.

Annonse:

– Selv om resultatene ikke ble slik som vi hadde håpet på, så sitter vi igjen med et godt utbytte etter helgen. Det var mange som fikk spilletid og kjent på nivået, sier trener for G18-laget, Roger Naustan. 

I helgen spilte Brann sitt G18 lag de to første av totalt fire i Skandinavisk mesterskap. Det endte med to tap, henholdsvis 0–3 for danske FC Midtjylland og 1–4 for Brommapojkarna. 

Brann måtte klare seg uten spillere som Mikail Maden, David Wolfe og Eivind Moldenes som alle var opptatt med aldersbestemte landslag. 

I turneringen kan man ha tre spillere som er født i år 2000, mens resten må være født i 2001 eller senere. Det er også lov å benytte fire spillere fra andre klubber i lokalmiljøet på hospitantplasser.

– Disse spillerne er stort sett vant til seniorfotball fra Brann 2, og det er viktig for utviklingen. Men det er bra at de får prøve seg mot de beste i Skandinavia i sin aldersgruppe. Selv om man ønsker å vinne enkeltkamper er det viktig for utviklingen å kjenne på hvor nivået ligger, sier Branns sportsjef, Rune Soltvedt. 

Brann-laget kvalifiserte seg gjennom å ta seg til finalen i den nasjonale G18-serien. I den finalen møter de Mjøndalen lørdag 30. november i LSK-hallen. Helgen etter (6.-8. desember) er det klart for andre runde i Skandinavisk mesterskap i Gøteborg. 

Annonse fra Eliteserien: