Fikk møte topp internasjonal motstand i Barcelona

I siste halvdel av påskeferien reiste SK Brann og Kniksen-Akademiet med gutter 2009, 2010 og 2011 til Mic Cup i Barcelona. Lag som AC Milan og Manchester City sto på motsatt banehalvdel.

Annonse:
  • Toppbildet er av G14-laget som var med. 

En skal ikke mange år tilbake før velkjente Barcelona-spillere som Gavi og Lamine Yamal deltok, og historisk sett har verdensstjerner som Lionel Messi, Neymar og Marcus Rashford også vært å se gjennom turneringen. 

For andre år på rad deltok Brann med lag sammensatt av spillere fra klubbens egen ungdomsavdeling i Brann og Kniksen-Akademiet. Totalt fikk 40 spillere fra omkring 25 lokale klubber på Vestlandet brynt seg på internasjonale referanser, blant annet mot klubber som AC Milan, Villarreal og Manchester City. Jevnt over leverte samtlige lag gode sportslige prestasjoner i kjent Brann-stil. Med ball fikk vi sett kontrollerte, angrepsvillige og gjennombruddsdyktige Brann-lag. Vårt kjente høye, kantpress fra utgangspunktet 1-4-3-3 var også en klar identitet hos samtlige årganger.  

De tre hovedtrenerne; Dennis Horneland (G-13), Sebastian Pettersen (G-14) og Martin Eidsvik (G-15) oppsummerer turneringen på følgende måte: 

G-13

Mic Cup var en vellykket turnering for G-13. Vi møtte flere gode lag og viste god progresjon og utvikling utover turneringen. I gruppespillet avanserte vi til sluttspillet etter noen gode prestasjoner.

I 1/8-delsfinalen møtte vi topp internasjonale referanser mot ingen ringere enn AC Milan. I denne kampen biter vi godt fra oss og spiller en nokså jevn kamp, men kampen ender til slutt 1–3 i de «rødsvartes» favør. Alt i alt en fantastisk innsats av guttene, og vi tar med oss viktige referanser hjem i treningsarbeidet, oppsummerer Dennis Horneland. 

G-14

Hovedformålet vårt med Mic Cup er å få flere kamper mot topp internasjonal motstand for å gi oss en målestokk på hvor vi står mot de beste. Etter gruppespillet oppnådde vi dette da vi møtte Manchester City i første kamp ut i sluttspillet.

Tross 0–1 tap, gjennomfører vi en solid prestasjon og viser at vi er konkurransedyktige i alle spillets faser. En særdeles skuffet gjeng i garderoben etter kampen, hvor vi sitter igjen med en følelse av at vi hadde fortjent mer. Samlet sett leverer vi en god figur gjennom turneringen. Selv om vi gjerne skulle hatt flere kamper mot topp internasjonal motstand, tar vi med oss prestasjonene, erfaringene og referansene hjem til videre treningsarbeid og utvikling, konkluderer Sebastian Pettersen.  

G-15 

Kort oppsummert en vellykket tur og turnering for G-15. Vi fikk mange kamper mot ulike typer motstandere og kampbilder. Gjennom turneringen sikret vi oss flere gode læringsbilder. I semifinalen møtte vi et sterkt Villareal-lag, noe som ga oss den referansen vi ønsket oss. Guttene gjør en fin figur gjennom hele uken og tar med seg nyttig erfaring og referanser til videre utvikling, legger Martin Eidsvik til etter turneringen. 

Brann ønsker som alltid å takke alle spillere og deres respektive klubber, og samtlige bidragsytere for årets deltakelse i Mic Cup.

Annonse fra Eliteserien: