Fikk landslagsdebuten – U21 kvalifiserte seg til EM

Fire Brann-spillere har fått debuten på nye aldersbestemte landslag de siste ukene. Aune Heggebø var med U21-landslaget, som kvalifiserte seg til sitt første EM på ti år.

Annonse:
  • Toppbilde: Aune Heggebø fikk debuten på U21-landslaget, mens Isak Tomar Hjorteseth fikk sine første kamper for U18-landslaget. 

U21: 

U21-landslaget kvalifiserte seg til sitt første EM-sluttspill på ti år, og det tredje i historien i den tilbakelagte landslagspausen. 

Norge slo Kroatia 3–2, Finland 2–0 og Aserbajdsjan 2–1. I kampen mot Finland kom Aune Heggebø inn for Erik Botheim i sluttminuttene, og fikk med det sin debut for det norsk U21-landslaget.

– Det var utrolig gøy. Det har vært en veldig fin samling, og det var elleville jubelscener i garderoben etter at vi sikret EM-plassen, sier Heggebø. 

Heggebø var egentlig ikke tatt ut i U21-troppen, men ble etterinnkalt i siste liten. EM blir arrangert neste sommer i Romania og Georgia. 

Han har tidligere spilt for U18 og U20-landslaget. 

Også Brann-utleide Ole Martin Kolskogen var med i troppen, og var på banen i overtidsseieren mot Kroatia.

G19: 

Niklas Jensen Wassberg og U19-landslaget spilte EM-kvalifisering i Nederland, der de møtte Ukraina, Nederland og Serbia. Norge måtte vinne gruppen for å ta seg videre til EM-sluttspillet i slutten av juni, men det klarte de ikke. Jensen Wassberg er året yngre enn de andre spillerne på laget. 

Aron Jonsson fikk sin debut for det islandske U19-landslaget, som møtte Irland i to treningskamper. Den første kampen tapte de 3–0, mens det ble 1–0-seier i den andre. 

G18: 

Isak Tomar Hjorteseth fikk også sin debut på et nytt landslag denne landslagspausen. 

G18-landslaget spilte turneringen Lisboa International i Portugal og møtte Tsjekkia, Portugal og Sør-Korea. Tomar Hjoreseth startet én kamp, ble byttet inn i én og satt på benken i den siste.   

G17: 

Markus Haaland, Jonas Torsvik og Jakob Tveit var med G17-landslaget til Marbella og spilte mot England og USA. Det endte med to 3–0-tap, men alle Branns spillere var på banen i kampene. For Tveit ble det hans debut for U17-landslaget. 

Annonse fra Obos-ligaen: