Fikk det tøft i Sogndal

Sogndal ble for sterke i den første treningskampen på to måneder, og slo Brann 4-1. Alle målene kom i første omgang.

• Toppbilde: Arkivbilde fra 2020. Foto: Digitalsport.

Det første minuttet av kampen var forrykende. Alt før et halvt minutt var spilt hadde Brann hatt en stor sjanse til å sende Brann i ledelsen, men avslutningen til Petter Strand gikk utenfor. Så gikk Sogndal rett i angrep, og alene mot Håkon Opdal satte Kristoffer Hoven inn 1-0 til Sogndal.

Ledelsen til Sogndal holdt i drøye fem minutter. Brann stormet nedover høyresiden med Kasper Skaanes. Inne foran mål var Aune Heggebø overlegen i luftrommet, og stanget inn utligningen.

Etter 20 minutter var Sogndal tilbake i ledelsen. De kom seg rundt på høyrekanten og slo ballen lavt på bakre stolpe. Der var Kristoffer Nessø helt fri og kunne enkelt bredside inn 2-1 til Sogndal.

Sogndal skulle også score det neste målet i kampen. Et langt innkast havnet hos Mathias Blårud som tuppet ballen inn i lengste hjørne.

Etter 38 minutter scoret Sogndal igjen. Daniel Eid hadde målgivende på Sogndal sine tre første mål, det fjerde scoret han selv etter et skudd fra 20 meter.

Lagene gikk til pause på stillingen 4-1 til Sogndal.

Rolig andre omgang

I den andre omgangen gjorde begge lag en del bytter. På banen var det langt fra like fartsfylt som før hvilen. Ingen av lagene skapte noe særlig med sjanser.

Den første store i omgangen kom først etter 75 spilte minutter. Et innlegg fant Heggebø, men avslutningen gikk via bakken og over mål.

Det ble ingen scoringer, og det endte med 4-1-seier til Sogndal.

Brann sin neste treningskamp er neste søndag, 25. april, borte mot Bodø/Glimt.

Sogndal - Brann 4-1 (4-1)

Treningskamp, søndag 17. april. Fosshaugane Campus.

Gule kort: Johan Bakke, Axel Kryger, Sogndal. Ole Martin Kolskogen, Daniel Pedersne, Brann.

1-0: Kristoffer Hoven (1.)
1-1: Aune Heggebø (7.)
2-1: Kristoffer Nessø (20.)
3-1: Mathias Blårud (28.)
4-1: Daniel Eid (38.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal (Markus Olsen Pettersen fra 46.)- Ruben Kristiansen, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, David Møller Wolfe (Thomas Grøgaard fra 46 min.) - Petter Strand, Daniel Pedersen, Mathias Rasmussen (Jon-Helge Tveita fra 46.)  - Kasper Skaanes (Niklas Jensen Wassberg fra 60.), Aune Heggebø, Robert Taylor (Filip Delaveris fra 60.).