Får kapasitet på 16.750 i 2019

Brann Stadion får i utgangspunktet en kapasitet på 16.750 plasser neste sesong.

Annonse:

Byggingen av Fjordkraft-tribunen er i rute, og salget av partoutkort til Stadions nyeste tribune går meget bra. Når alle setene nå er plassert billettsystemet, ender tribunen opp med 4157 sitteplasser.

Når man plusser dette på kapasiteten på de tre andre tribunene får Stadion en totalkapasitet på 16.750 i 2019-sesongen.

Se video med utsikten fra den nye tribunen under:


NB! Lysmastene langs banen som man ser i videoen er midlertidige og kommer ikke til å være der når tribunen åpner neste sesong. Det er heller ikke søyler fra bakken som holder taket, slik som på den gamle.

Årsaken til at kapasiteten går ned sammenlignet med 2017, er at 1200 ståplasser på bakkenivå foran den gamle langsiden (felt T) nå er borte og erstattes med seter.

Kan justeres opp med ståplasser

Men hvorfor skriver vi øverst i denne artikkelen at Brann Stadion «i utgangspunktet» får en kapasitet på 16.750?

Daglig leder Vibeke Johannesen forklarer:

- Kapasiteten kan justeres opp. Bak siste seterad på Fjordkraft-tribunen er det et par rader med ståplasser, totalt 641 plasser, som kan tas i bruk når interessen krever det. I tillegg kan kapasiteten på Store Stå (Frydenbø-tribunen) justeres opp med 200 plasser om nødvendig, forteller hun.

Da vil kapasiteten bli 17.591, altså svært nær maksimalkapasiteten Stadion hadde tidligere, inkludert ståfeltet foran den gamle Fjordkraft-tribunen.

Johannesen ser for seg at ekstraplassene blir solgt på kamper med spesielt stor interesse.

- Vi kommer ikke til å selge ståplasser på Fjordkraft-tribunen før sitteplassene på den samme tribunen er utsolgt, men det er godt å ha plasser i bakhånd til kamper med ekstra stor interesse, forteller hun.

For spill i Europa er det bare tillatt med sitteplasser.

Får bortefelt i enden

Det nye bortefeltet etableres i enden på Fjordkraft-tribunen (mot BOB-tribunen) og får 665 ståplasser og 173 sitteplasser, totalt 838 plasser, noe som er innenfor kravet på fem prosent av den totale tilskuerkapasiteten.

- Så jobber vi med å tilrettelegge en fleksibel løsning som gjør at vi kan selge noen av disse plassene til våre egne på kamper der det er få bortefans, men etterspørsel etter plasser fra våre egne, legger Johannesen til.

Kapasitet 2019:

  • VIP (øverste del SPV) 719

  • Sparebanken Vest-tribunen 3633

  • BOB-tribunen 3849

  • Frydenbø-tribunen 4392

  • Fjordkraft-tribunen 4157

  • Totalt 16.750

Vibeke Johannesen beskriver 2019 som en slags test-år for å se an hva som er en naturlig maks-kapasitet i fremtiden:

- Dersom vi er så dyktige at vi kommer i en situasjon med for få plasser på Stadion, så løser vi dette. Store Stå kan for eksempel utvides, illustrerer hun.

Salget av partoutkort til 2019-sesongen pågår for fullt. Bli med, du også!

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: