Fannberg returnerer til svensk fotball

Magni Fannberg (39) forlater Brann-Akademiet. Slik forklarer han det vanskelige valget.

Annonse:

Islendingen ble faglig leder for Akademiet i Brann etter nesten syv år i den svenske klubben Brommapojkarna. Nå returnerer han til svensk fotball for å bli utviklingssjef i akademiet til AIK i Stockholm, klubben som trenes av Rikard Norling.

Fannberg trekker frem to årsaker til at han forlater Brann etter tre år i jobben:

- Familien min bor i Stockholm og det andre er at AIK er en stor og spennende klubb. Da de ønsket meg som ny utviklingssjef ble fristelsen for stor, forteller han.

- Fått venner for livet

Fannberg påpeker at tiden i Brann har vært veldig fin:

 - Jeg tar med meg mange gode minner herfra. Brann kommer til å lykkes med å få frem gode egenrekrutterte spillere, både til eget A-lag og til salg utenlands. Dette krever langsiktig og målrettet jobbing i en klubb som har som mål å bli en stabil toppklubb, samt tålmodighet fra spillere og omgivelser, sier han.

Fannberg påpeker at innsatsen som legges ned i Brann-Akademiet holder høyt nivå:

- Kvaliteten både på spillerne og trenerne er der, og jeg er sikker på at klubben vil ta store steg med sitt utviklingsarbeid i fremtiden, påpeker han.

Fannberg gir seg ikke helt ennå, men kommer til å bruke de neste månedene til å avslutte tiden i Brann på en god måte:

- Jeg får heldigvis god anledning til å takke alle de fantastiske menneskene jeg har jobbet med og lært å kjenne i Bergen. Vi har skapt fine minner sammen og jeg har fått venner for livet, forteller han.

Sportssjefen ønsker lykke til

Branns sportssjef Rune Soltvedt har, i likhet med Fannberg, tro på fremtidens unge i Brann-Akademiet. Han takker Fannberg for jobben han har gjort og ønsker ham lykke til videre.

- Magni var veldig sentral i arbeidet med Akademiklassifiseringen og har sammen med gjengen på Akademiet jobbet hardt og målrettet for at vi skal kunne ta nye steg. Vi visste at det på et tidspunkt kunne bli aktuelt for ham å returnere til Sverige, og vi forstår valget hans, sier Soltvedt.

Fannberg skal begynne i sin nye jobb 1. juli. I Brann er jobben med å erstatte ham allerede i gang.

Annonse fra Eliteserien: