Etterlengtet mål fra Koomson sikret seier

Ingen av lagene storspilte under kveldens kamp, men Brann stakk av med alle tre poengene etter scoring fra Gilbert Koomson.

Etter å ha sett onsdagens cupseier mot Sogndal hjemmefra, var Gilbert Koomson tilbake både i troppen og i startelleveren. Han rettferdiggjorde tilliten med en perle av et mål.

Lagene åpnet kampen jevnt. Begge presset, men uten å skape noen reell trussel. Det skulle ta 14 minutter før den første store sjansen kom, med Brann i spissen. Lillestrøm rotet i egen boks og Daouda Bamba snappet opp ballen. Han sentret den til Gilbert Koomson, som skjøt utenfor med noen centimeters margin.

Etter 21 minutter fikk Lillestrøm frispark rett utenfor 16-meteren da Koomson felte Lillestrøms Simen Rafn. Skuddet utgjorde imidlertid ingen trussel og ble raskt klarert. Bare et par minutter senere lager Brann nytt frispark, denne gangen lenger ut i banen. Bismar Acosta klarerer, men går ned etter et sammenstøt med en LSK-spiller. Midtstopperen reiser seg etter kort tid og spiller videre uten problemer.

Kampens andre store sjanse kom også fra Brann, 26 minutter inn i kampen. Berisha serverte ballen til kaptein Vito Wormgoor i feltet, som skyter på første berøring. Lillestrøms Maric redder såvidt og det stod fortsatt 0-0 på Stadion.

Brann fortsetter å presse, og kombinerer greit på kantene. Vi får noen fine gjennombruddspasninger, men det resulterer ikke i store sjanser. Lillestrøm presser også, men ugjør heller ingen stor fare. Til pause står det 0-0, og selv om Brann har stått for de største sjansene har ingen av lagene imponert stort.

Hevet nivået i andre omgang

Andre omgang starter med et smell når et innlegg fra Berisha får passere fritt gjennom feltet og nærmer seg mål. Maric redder såvidt og gir bort en corner. Lillestrøms egen Simen
Rafn header den ved siden av mål, noe dommer ikke får med seg og peker på femmeteren.

På tross av den gode åpningen er det fremdeles slurv og feilpasninger fra begge lag. Ingen av lagene klarer å bygge sjanser fra forsvaret eller midtbanen, og sjansene som kommer er enten som følge av dødballer eller slurv.

Etter Brann yppet seg i starten av andre omgang, begynner Lillestrøm å våkne igjen. Forsvaret til Brann får imidlertid klarert samtlige forsøk og kampen fortsetter som før. Etter 61 minutter går Kristoffer Barmen av for Ruben Yttergård Jenssen.

Etter dette presser Brann mer og mer, og får flere halvsjanser. Haugen skyter over fra langt hold og det nærmet seg noen gode innlegg fra kantene, men Lillestrøm håndterer presset og det blir aldri noen stor målfare.

Endelig mål for Koomson

Etter 71 minutter gjør Brann sitt andre bytte, hvor Petter Strand erstatter Daouda Bamba. Det skulle lønne seg, for bare to minutter senere slår Strand gjennom til Koomson, som setter 1-0! Koomson kommer på løp og plasserer ballen helt nydelig i venstre kryss med bare én berøring.

Bare ni minutter senere kom enda en stor sjanse, når Berisha triller ballen til Koomson, som skyter på mål. Lillestrøms Maric styrer ballen inn i stolpen og ut, og det står fortsatt 1-0 på Stadion.

Lillestrøm ypper seg, men Acosta klarerer flere skudd på mesterlig vis. Kort tid etter skyter Lillestrøm i fra avstand, og akkurat slik Maric reddet for Lillestrøm for noen minutter siden, får Håkon Opdal en hånd på ballen som leder den inn i stolpen og ut i feltet. Returen redder den rutinerte keeperen enkelt. Lillestrøm fortsetter å presse, og LAN svarer med et defensivt bytte. Christian Eggen Rismark erstatter Fredrik Haugen etter 86 minutter.

Det legges til tre minutter på tampen, men Brann er ikke ferdige av den grunn. Ordagic jobber seg gjennom feltet og får god plass, men slår en feilpasning. Det gjør derimot ingenting, for dommeren blåser av kort tid etter og kampen ender 1-0 til Brann. Et fyrverkeri av en kamp var det definitivt ikke, men gutta i rødt fikk jobben gjort og sikret oss tre viktige poeng.

Brann - Lillestrøm 1-0 (0-0)

Eliteserien. Brann Stadion, 9523 solgte billetter. Dommer: Rohit Saggi fra Drafn SBK. Gult kort: Daniel Pedersen, Lillestrøm.

1-0: Gilbert Koomson (73.)

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste, Bismar Acosta, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen – Amer Ordagic, Kristoffer Barmen (Ruben Yttergård Jenssen, 61.), Fredrik Haugen (Christian Eggen Rismark, 86.) – Gilbert Koomson, Daouda Bamba (Petter Strand, 71.), Veton Berisha.

Lillestrøm (4-4-1-1): Marko Maric – Mats Haakenstad, Tobias Salquist, Frode Kippe, Simen Rafn – Alexander Melgavis, Fredrik Krogstad, Daniel Pedersen, Kristoffer Ødemarksbakken – Arnór Smárason – Daniel Gustavsson (Ebiye Moses, 79.).