Er ansatt som sportslig leder

Per-Ove Ludvigsen (57) er ansatt som permanent sportslig leder for Branns herrelag. Ludvigsen har vært konstituert i stillingen siden Jimmi Nagel Jacobsen sluttet i desember, og han skal nå fortsette i rollen.

Annonse:

Se intervju med Per-Ove i videovinduet over, eller direkte på vår YouTube-kanal.

– Jeg er både ydmyk og stolt over å ha fått muligheten, sier Per-Ove Ludvigsen til brann.no.

Brann har vært uten permanent sportslig leder for herrelaget siden Jimmi Nagel Jacobsen ga seg etter 2023-sesongen. Ludvigsen ble konstituert i rollen samtidig som Nagel Jacobsen ga seg, og har den siste måneden vært fungerende sportslig leder. Etter en intern ansettelsesprosess landet Brann på Ludvigsen som permanent løsning.

Lang tid i klubben

For Brann-supportere er Ludvigsen godt kjent, helt fra han dager som spiller på 1990-tallet. Som spiller står han med 148 kamper og 15 mål for Brann fra 1994 til 2000. Fra 2002 til 2006 var han sportslig leder i klubben og under den perioden ble Brann Norgesmester og tok sølv i serien.

NTB_d-WiOeOeWXc.jpg

Etter noen år som agent og diverse jobber utenom Brann kom Ludvigsen tilbake til Brann som speider i 2018, og han har siden hatt roller både rundt A-laget for herrer og i Brann-Akademiet.

Han sier følgende om hvorfor han nå ville tilbake som sportslig leder:

– Jeg har hatt flere roller i klubben de siste seks årene, og vært innom flere avdelinger. Da Jimmi ga seg har det vokst seg frem en lyst hos meg til å komme tilbake i manesjen og det har pirret meg, sier Ludvigsen.

På forrige styremøte ble det besluttet at Brann skulle se internt for å fylle rollen som sportslig leder, og ikke starte en utlysning eksternt. Daglig leder Christian Kalvenes har ledet arbeidet, og sier følgende om hvorfor det endte opp med Ludvigsen.

– Valget av Per-Ove kommer på bakgrunn av hans erfaring, kompetanse og personlige egenskaper. Vi mener at Per-Ove er riktig mann til å ta tak i viktige strategiske og operasjonelle oppgaver som å skape et godt samspill mellom akademiet og A-laget, gjøre gode vurderinger for vår spillerlogistikk og bidra til positiv utvikling av kulturen i klubben. Han står for de rette verdiene og har høy integritet, sier Kalvenes.

CR6_2637.png
Branns daglige leder Christian Kalvenes og sportslig leder Per-Ove Ludvigsen. 

La seg før vinduet stengte

I perioden Ludvigsen har vært konstituert sportslig leder har det internasjonale overgangsvinduet vært åpent. Brann har bare mistet Frederik Børsting som har reist hjem til Danmark grunnet personlige årsaker.

– Vårt hovedfokus i overgangsvinduet har vært å beholde de vi har, og i går la jeg meg før fristen i det internasjonale overgangsvinduet gikk ut. Vi har også flere spillere i stallen som ikke spilte mye i høst grunnet skader, som vil bli som nye spillere i år. Men vi er i markedet og ser om det er muligheter for å få inn noen før seriestart, sier Ludvigsen.

Det norske overgangsvinduet har nettopp åpnet, og er åpent til april. Lørdag reiser Brann til Marbella på treningsleir, der de er resten av februar. Under leiren blir det også tre kamper, og Branns første kamp for året er fredag 9. februar mot svenske Norrköping.

Annonse fra Eliteserien: