Enkelt videre til 2. runde

4. divisjonslaget Arna-Bjørnar ble ingen målestokk for Brann som vant 6-1 i kveld.

En scoring av Thomas Grøgaard og to av Henrik Kjelsrud Johansen og Andreas Mjøs sikret en veldig behagelig seier i NMs åpningsrunde på Arna Idrettspark.

Men kampen begynte vondt for Branns del. Unggutten Emil Kalsaas skallet sammen med en motstander under to minutter ut i kampen og måtte avbryte debuten med hodeskade. Kjedelig for unggutten. Inn kom Taijo Teniste, som etter planen skulle tilbringe kampen på benken.

Kalsaas måtte sy noen sting over øyet, men var oppegående og optimistisk etter kampen.

Brann styrte kampen fra start, skapte noen småfarligheter og så ut til å ha full kontroll på 4. divisjonslaget da Thomas Grøgaard scoret på et langskudd i det 21. minuttet.

Så yppet Arna-Bjørnar seg umiddelbart. Martin Mjelde Tysse var dyktig da han kom alene mot Håkon Opdal på en kontring, og skapte begeistring blant hjemmepublikummet med 1-1-scoringen.

Brann svarte igjen etter 31 minutter da Amer Ordagic ble felt. Henrik Kjelsrud Johansen var trygg fra straffemerket og sendte Brann i ledelsen igjen.

Junior inn med to mål

Rett etter pause kom evigunge Azar Karadas på banen. Like etterpå scoret Kjelsrud Johansen sitt andre for kvelden, før Karadas fikk gleden av å score for 44. gang i Brann-karrieren.

En som aldri hadde scoret i A-kamp for Brann før, var Andreas Mjøs, men da kampen var over hadde han puttet to ganger. Junioren fikk servert et straffespark og scoret sikkert, og deretter ordnet han 6-1 etter målgivende for Karadas.

Dermed var Brann veldig enkelt videre til 2. runde i cupen.

Arna-Bjørnar - Brann 1-6 (1-2)

1. runde NM. Arna idrettspark, 2382 tilskuere. Dommer: Andre Arnholt, Østsiden Askøy FK. Gult kort: Mathias Boge (Arna-Bjørnar).

0-1: Thomas Grøgaard (21.)
1-1: Martin Tysse (25.)
1-2: Henrik Kjelsrud Johansen (str. 31)
1-3: Henrik Kjelsrud Johansen (55.)
1-4: Azar Karadas (57.)
1-5: Andreas Mjøs (str. 66.)
1-6: Andreas Mjøs (80.).

Arna-Bjørnar (4-3-3): Elias Tvedt - Mathias Boge, Rune Gravdal, Aleksander Orvedal (Oscar Bakke Fleten fra 73), Espen Fedje - Daniel Tangen, Øysten Aksnes, Roben Eriksen - Joakim Skjelbreid (Kasper Murud fra 82), Sander Ulveseter (Christian Nygaard fra 45), Martin Tysse.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Emil Kalsaas (Taijo Teniste fra 3.), Jesper Löfgren, Christian Eggen Rismark, Thomas Grøgaard - Kristoffer Løkberg, Ruben Yttergård Jenssen, Amer Ordagic (Andreas Mjøs fra 63.) - Ludcinio Marengo (Azar Karadas fra 51.), Henrik Kjelsrud Johansen, Gilli Rólantsson.