Engesvik: – Støtten fra publikum har sykt mye å si

På søndag kommer Rosenborg til Stemmemyren for første gang i år. Tidligere RBK-spiller Rakel Engesvik har startet seks av åtte kamper for Brann så langt i år, og gleder seg til å møte trønderne igjen.

Annonse:

– Nå har jeg blitt vant til at jeg er dårligere i sesongoppkjøringen, og så kommer jeg når det er seriestart. Det er på tide at jeg begynner å få litt mer flyt, sier Engesvik med et smil før hun fortsetter:

– Jeg har fortsatt mer forventninger til meg selv at jeg skal bidra mer på banen, men jeg blir påvirket av laget og laget blir påvirket av meg. Når ingenting stemmer så butter det litt i mot, men jeg håper vi klarer å krige oss inn i rett spor etterhvert. 

På søndag møtes Brann og Rosenborg for første gang i årets Toppserien, men like før sesongstart spilte de en generalprøve som endte 2–2. 

– Det er alltid spennende å spille mot Rosenborg. Vi viste jo i generalprøven at vi kan spille jevnt med de og at vi kan score mål på de, sier Engesvik. 

Branns damelag har hatt en utfordrende start på årets sesong, og står med tre seiere, to uavgjort og tre tap på åtte kamper. Det gjør at de ligger på en femte plass, seks poeng bak tabelltoer Rosenborg.

– Med de resultatene vi har hatt i år, så kjennes det litt ut som om vi er underdogs i denne kampen. Det får vi bare prøve å utnytte, og vi må tørre å spille spillet, sier hun.

Må ikke være redd for å tape

Engesvik tror også det er viktig at laget har mer fokus på utvikling, og ikke bare resultatene.

– Vi må prøve å spille vårt eget spill og ha mest fokus på oss. Jeg håper vi klarer å holde litt på ballen, skape sjanser mot dem og forhåpentligvis scorer noen mål. Så må vi kose oss med det som skjer på banen, ikke få for høye skuldre og være redde. Det har vært litt tendenser til det de siste kampene, sier hun.

Det er likevel ingen tvil om at det kommer til å bli en tøff kamp på søndag hvor Brann-spillerne trenger all den støtten de kan få. 

– Man merker at støtten fra publikum har sykt mye å si, og jeg tror det var en veldig stor grunn til at vi presterte så godt i fjor. Det var mye på grunn av det som skjedde på tribunen. Så jeg håper at vi kan overbevise publikum om at det er verdt å komme å se på oss, avslutter hun. 

Kampen har avspark på søndag kl. 16.45. Kjøp billett til kampen her og bli med å heie frem Brann til seier!

Annonse fra Eliteserien: