Endelig kan gatelaget trene med fullkontakt

Tirsdag kunne gatelagsspillerne virkelig kjenne på gleden ved å spille fotball igjen.

Annonse:

12. oktober åpnet regjeringen opp for trening med mer kontakt der gatelagene ble prioritert. Det ble feiret med en internkamp.

– Det er svært gledelig at Gatelaget endelig kan trene med fullkontakt. Det var mye energi og glede på banen under internkampen, og man så det var etterlengtet å få lov til å spille fotball igjen, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

Selv om de ikke har kunnet trene med fullkontakt før denne uken, har det vært rekordmange som har møtt opp på treningene den siste perioden. På det meste har det vært til sammen 26 spillere på feltet.

– Det viser hvor god jobb og oppfølging det er lagt ned fra apparatet rundt Gatelaget i denne spesielle perioden, sier Johannesen.

Målet med Gatelaget er at flere skal ha en meningsfylt og rusfri hverdag, med økt livskvalitet gjennom fellesskap og fysisk trening i en trygg arena.

Daglig leder for fotballstiftelsen, Arne Knoph, påpeker at det har vært ekstra viktig å opprettholde dette tilbudet når andre tilbud har måttet stenge ned grunnet Covid-19.

– Åpningen av kontakttrening for gatelagene var viktig for motivasjonen til spillerne, og for å forhindre forfall i tiden fremover. Vi prøver å bygge opp en hverdag med rutiner for disse personene og da er dette et veldig viktig tilbud å opprettholde, 

Se bilder fra den første kontakttreningen:

Annonse fra Eliteserien: