Elleve av elleve på bortebane etter storseier i Sogndal

Brann slo Sogndal 4–0 foran et herlig kokende bortefelt. Sesongens ellevte borteseier på like mange forsøk.

Brann gikk rett i angrep fra avsparket. Mathias Rasmussen stormet fremover, spilte gjennom Aune Heggebø, men Sogndal sin keeper leverte en strålende redning. Heggebø var også nære på etter tre minutter, men nok en gang reddet keeper.

På tredje forsøk satt scoringen. Etter fine kombinasjoner på kanten endte ballen hos Rasmussen på 16 meter. Han satte ballen i mål nede i hjørnet og ga Brann en drømmestart.

Brann fortsatte å skape sjanser, og etter 34 minutter kom den andre scoringen. Felix Horn Myhre med et strålende forarbeid, Heggebø kunne bredside inn 2–0.

Sogndal sine sjanser ryddet enten Branns forsvar unna, og på de skuddene som gikk mot mål hadde Mathias Dyngeland kontroll.

Også etter hvilen gikk det ikke lang tid før Brann fikk enda en scoring. En strålende utført kontring endte til slutt opp hos Felix Horn Myhre som satte inn Branns tredje mål for dagen.

Sogndal hadde en ball i nettet etter 68 minutter, men målet ble annullert for hands.

Brann la på til 4–0 ved Bård Finne ti minutter før slutt, etter nok et angrep med flotte kombinasjoner.

Neste kamp er toppkampen hjemme mot Ranheim, mandag 29. august og billett kjøpes her.

Sogndal–Brann 0–4 (0–2)

0–1: Mathias Rasmussen (5.)
0–2: Aune Heggebø (34.)
0–3: Felix Horn Myhre (51.)
0–4: Bård Finne (81.)

OBOS-ligaen runde 21. Fosshaugane Campus. Tilskuere: 5259. Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal IL. Rødt kort: Isaac Twum, Sogndal. Gult kort: Per Egil Flo, Sogndal. David Møller Wolfe, Brann

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland - Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Fredrik Pallesen Knudsen, David Møller Wolfe (Jonas Torsvik fra 85.) - Mathias Rasmussen (Isak Tomar Hjorteseth fra 85.), Sivert Heltne Nilsen, Felix Horn Myhre - Frederik Børsting (Ole Didrik Blomberg fra 63.), Aune Heggebø (Vegard Leikvoll Moberg fra 77.), Niklas Castro (Bård Finne fra 77.).