Eikeland Skage har signert proffkontrakt

Ragnhild Eikeland Skage (19) har skrevet under på en proffkontrakt med Brann ut 2025.

Annonse:

–  Det er veldig kjekt og noe jeg har hatt veldig lyst til. Som bergenser synes jeg det er ekstra stas å signere for Brann. I tillegg så er det litt spesielt når kvinnelaget akkurat har blitt en del av klubben, så det blir gøy å være med på den satsingen her, sier hun. 

19-åringen hadde kun spilt for barndomsklubben Bønes da hun i 2021 skrev under på en amatørkontrakt med Sandviken. Så ble hun utlånt til FK Fyllingsdalen, som på den tiden var i andredivisjon, men i fjor rykket de opp til første. 

– Da jeg kom til Fyllingsdalen, hadde jeg ikke spilt noe seniorfotball. Da var vi i en sterk pulje i andredivisjon. Så rykket vi opp, og i førstedivisjon har jeg spilt så og si alle kampene. Det har gitt meg mye erfaring, sier hun. 

I tillegg til å prestere for Fyllingsdalen, har hun blitt tatt ut på flere landslagssamlinger for Norge.

– Det er alltid veldig kjekt å være med der. Det er en skikkelig god gjeng og det er gøy å være med flere jenter som virkelig satser på fotball. Så er det alltid stort å spille med flagget på brystet. Jeg var litt ute av landslaget en periode, så det har vært kjekt å spille seg inn igjen på J19 med spill i førstedivisjon. Da ser man at det lønner seg å jobbe hardt, sier hun. 

Store ambisjoner

Nå ser hun frem til å få mer erfaring gjennom A-laget og til å være en del av miljøet her i Brann.

– Jeg har lyst til å etablere meg som spiller i Toppserien på sikt. Jeg er veldig interessert i å utvikle meg og se hvor langt jeg kan nå, og tror dette er det perfekte stedet til å gjøre det, sier hun. 

Til tross for at hun går sisteåret på toppidrettslinjen på Metis, mener hun det skal gå fint å kombinere skolen med fotballtreninger på dagtid. En mer profesjonelt tilrettelagt hverdag ser hun på som en fordel.

– Da slipper man å komme sliten fra skolen, og man kan heller komme rett på trening med mer energi, sier hun.

Sportslig leder Aleksander Olsen skryter av Skage sine prestasjoner i Fyllingsdalen, som har blitt kronet med uttak til flere J19-landslagssamlinger. Han sier følgende: 

– Hun er en spennende lokal spiller som er hardtarbeidende, ambisiøs og godt skolert. Vi ønsker å følge henne og ta del i hennes videre utvikling. Ragnhild kan bli en spiller som kan gjøre en veldig god jobb for Brann i fremtiden.

Annonse fra Eliteserien: