Eikeland-hattrick i storseier

Brann fortsatte storformen og vant 8–0 mot Avaldsnes!

Se høydepunktene i videovinduet over eller på vår YouTube-kanal her.

For en kamp! Brann var kjempegode, igjen. Etter vedvarende Brann-press de første 17 minuttene av kampen kom en Brann-scoring vi har sett lignende versjoner av mange ganger tidligere. Marit Bratberg Lund svingte inn en god corner fra høyresiden, og i feltet nikket Amalie Eikeland ballen i mål. Brann ledet 1–0!

Til tross for et stort spillemessig overtak slet Brann i starten med å skape målsjanser mot et lavtliggende Avaldsnes-lag. Først da hjemmelaget kom seg noe høyere i banen åpnet det seg rom fremover. Det utnyttet Johanna Renmark. Hun kom seg bak Avaldsnes-forsvaret, fikk ballen og gikk for avslutning. På veien mot målet ble ballen stoppet av to utstrakte Avaldsnes-armer, og dermed dømte dommer straffespark.

Lund satte straffen til høyre, men nei! Keeper reddet! Jubelen til Avaldsnes varte dog ikke lenge. Linjedommer mente at keeperen hadde vært ute fra streken før straffesparket ble tatt. Dermed fikk Lund et nytt forsøk. Denne gangen gikk keeper feil vei, og Brann ledet 2–0!

En fin ledelse å ha med seg inn til pause, men Brann var ikke ferdige med omgangen. På overtid kom Lund seg ned til dødlinjen på venstresiden og slo et innlegg mot bakerste stolpe. Der var Eikeland, og igjen nikket hun ballen i mål. Dermed kunne Brann gå til pause med en komfortabel 3–0-ledelse.

Det var en helt egen forbindelse mellom Lund og Eikeland i denne kampen. For tredje gang i kampen slo Lund et innlegg som fant Eikeland i feltet. Der skled hun inn sin tredje scoring for kampen. Senere i omgangen satte Lund inn 5–0 etter en fin pasning fra Larissa Crummer. Tre målgivende og to mål på Lund!

Herfra bare rant målene inn. Maria Brochmann ble byttet inn etter 72 minutter og brukte bare et minutt eller to på å score mål. Og for en scoring det var. Keeper stod langt ute, så Brochmann lobbet den elegant over keeperen og i mål. 6–0!

Noen minutter senere slo Ingrid Stenevik et innlegg til Brochmann på løp bak i feltet. Hun fikk akkurat en tå på ballen og fikk dermed lagt den ned til Rakel Engesvik, som enkelt kunne sette inn 7–0. Kampens siste scoring var en klassisk Brochmann-scoring: et innlegg fra Eikeland på høyresiden som Brochmann stanget i mål.

Dermed endte det 8–0 på Karmøy! Et stort steg frem fra forrige bortekamp mot Avaldsnes, da det endte 0–0. Brann er så gode for tiden!

Og derfor må du selvfølgelig få med deg neste hjemmekamp i Toppserien, mot Røa. Den kampen spilles onsdag 4. oktober klokken 16:45. Kjøp dine billetter her!

0–8: Maria Brochmann (86.)

Toppserien, runde 21. Avaldsnes Idrettssenter. Dommer: Marit Buhaug Folstad. Gult kort: Susan Ama Duah, Avaldsnes. Martin Ho, Brann.

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik, Marthine Østenstad, Joanna Tynnilä – Cecilie Redisch Kvamme (Rakel Engesvik fra 12.), Nora Eide Lie (Rikke Nygard fra 45.), Justine Kielland (Mille Aune fra 59.), Marit Bratberg Lund (Maria Brochmann fra 72.) – Johanna Renmark (Tomine Svendheim fra 59.), Larissa Crummer, Amalie Eikeland.