Effektive kontringer sikret tre poeng på Nadderud

To kontringsmål fra Robert Taylor og Daouda Bamba sikret 2–0-seier og tre poeng med hjem fra Nadderud. Med det kunne Kåre Ingebrigtsen juble for sin første seier som Brann-trener.

Men for Brann sin del startet det tøft i Bærum. Først måtte det gjøres et keeperbytte like før avspark. Håkon Opdal skadet seg på oppvarmingen, og Markus Olsen Pettersen måtte inn i manesjen for første gang fra start siden høsten 2018.

Og i første omgang var det Stabæk som var best. Brann skapte ingen sjanser, mens hjemmelaget hadde en avslutning i stolpen allerede etter to minutter.

Mye annet var det ikke å si om første omgang.

Brann startet bedre etter pause, men klarte ikke å skape sjanser. Så straffet de Stabæk på en kontring etter 62 minutter. Daouda Bamba flikket nydelig gjennom til Robert Taylor, som plutselig hadde en hel banehalvdel å løpe på. Da han kom inn i 16-meteren slo han uselvisk på tvers til Bamba som hadde løpt inn i posisjon på 11 meter. Avslutningen gikk på innsiden av stolpen og ut, men på returen var Taylor på plass igjen og pirket inn 1–0.

Like etter scoringen var Stabæk farlig frempå med en heading i tverrligger etter en corner. Men Brann slapp med skrekken.

Den neste store sjansen var det gjestene som hadde. Og nok en gang var det Bamba og Taylor som var på ferde. Finnen avsluttet fra 20 meter, og Stabæks keeper måtte gi retur. Den snappet han opp like foran beina på Bamba, og hindret 2–0.

Stabæk kastet alle mann i angrep de siste minuttene, og skapte flere halvsjanser. Men da de ikke fikk uttelling endte det som det måtte. 30 sekunder før slutt ble Bamba spilt alene gjennom med en hel banehalvdel å løpe på. Da han nådde frem til keeper tok han en lekker såledragning og kunne enkelt punktere kampen til 2–0.  Og keeper Olsen Pettersen, som ble kastet inn i tolvte time, leverte en prikkfri kamp.

Kampfakta

Stabæk - Brann 0 – 2 (0 –0)

Eliteserien fotball, menn. 15. runde. Nadderud Stadion, 200 tilskuere. Dommer: Tore Hansen, Feda IL.

Gule kort: Kristoffer Barmen

0–1: Robert Taylor (62.)
0–2: Daouda Bamba (90+4)

Brann (4-3-3): Markus Olsen Pettersen - Jon-Helge Tveita (Taijo Teniste fra 86.), Ole Martin Kolskogen (Christian Eggen Rismark fra 52.), Vegard Forren, Thomas Grøgaard - Fredrik Haugen (Kristoffer Barmen fra 46.), Daniel Pedersen, Petter Strand - Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Robert Taylor.