Effektive Bodø/Glimt ble for sterke

Brann gjorde et tappert forsøk, men måtte til slutt kapitulere hjemme mot den suverene serielederen fra nord. Bodø/Glimt vant 3-1.

Se sammendraget fra kampen.

Brann hadde gjort hjemmeleksen sin før kampen mot Bodø/Glimt. I en uvant 4-2-3-1-formasjon klarte Brann i stor grad å nøytralisere serielederens playmaker Patrick Berg. De vanligvis så offensive indreløperne til bortelaget fikk heller ikke mye spillerrom.

I en sjansefattig første omgang var faktisk Brann nær ved å ta ledelsen ved to anledninger. Først ved Thomas Grøgaard etter 19 minutter spilt. Avslutningen hans fra god posisjon gikk imidlertid over.

Seks minutter senere var Daouda Bamba på farten. Han klarte å komme seg løs fra sin oppasser, men avslutningen hans gikk rett på keeper.

Glimt var selvfølgelig ikke ufarlige, men før pause var de egentlig bare nær scoring ved én anledning. Ulrik Saltnes fikk stå umarkert rett foran Brann-målet, men avslutningen hans gikk utenfor.

Omgangen ebbet ut i 0-0. Et resultat som i stor grad reflekterte spillet.

Tre i sekken på 20 minutter

Bodø/Glimt skulle imidlertid slå hardt tilbake etter pause. Seks minutter ut i 2. omgang kontret bortelaget lynraskt etter et Brann-angrep, og fikk satt inn deres første mål ved Philip Zinckernagel. Dansken skulle gjøre 2-0 i det 67. minutt. Denne gangen ved langskudd fra vel 20 meter.

Som om det ikke var nok kontret Jens Petter Hauge inn 3-0 fire minutter etterpå. I en kamp som Brann lenge hadde god kontroll på, var det i praksis avgjort allerede etter halvspilt omgang.

Brann skulle imidlertid få et trøstemål. I det 78. minutt gjorde Erlend Hustad et flott forarbeid og severte Thomas Grøgaard som hadde kommet seg fri på venstrekanten. Han hadde brent en stor sjanse tidligere i kampen, men denne gangen gjorde Kragerø-gutten ingen feil. 1-3! Scoringen var for øvrig Grøgaards første seriemål for Brann.

Nytt stangskudd fra kapteinen

Det ble litt spenning på tampen etter Grøgaard sin scoring, og Brann gjorde det de kunne for å få noe igjen ut av kveldens oppgjør. Kapteinen Daniel Pedersen fyrte av et kanonskudd fra vel 30 meter. Men avslutningen fra dansken gikk i stolpen og ut.

Dermed endte det hele 1-3.

Brann - Bodø/Glimt 1-3 (0-0)

0-1: Philip Zinckernagel (51.)
0-2: Zinckernagel (67.)
0-3: Jens Petter Hauge (71.)
1-3: Thomas Grøgaard (78.)

18. serierunde. Eliteserien. Brann Stadion. 200 tilskuere. Dommer: Rohit Saggi, SBK Drafn. Gult kort: Kristoffer Barmen, Brann. Sondre Fet og Victor Boniface, Bodø/Glimt

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal - Jon-Helge Tveita, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren (Bismar Acosta fra 76,), Ruben Kristiansen -  Kristoffer Barmen, Daniel Pedersen - Petter Strand, Robert Taylor (Erlend Hustad fra 76,), Thomas Grøgaard - Daouda Bamba

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Marius Lode, Brede Moe (Marius Høibråten fra 76.), Fredrik Bjørkan - Sondre Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel (Ola Solbakken fra 84.), Victor Boniface, Jens Petter Hauge