Dyngeland har signert: – Gleder meg veldig

Brann og svenske Elfsborg er enige om en overgang for keeperen Mathias Dyngeland (26). Bergenseren signerte onsdag en avtale med Brann, som strekker seg ut 2023-sesongen.

Annonse:
  • Se videointervju med Dyngeland nederst i artikkelen. 

– Jeg gleder meg veldig til å være med på denne reisen med Brann. Jeg har stor tro på prosjektet som er i gang her og at vi skal rykke opp der vi hører hjemme, sier Dyngeland til brann.no. 

26-åringen gleder seg stort over å ha kommet til Brann. Da Brann sist vant cupen i 2004 var han på tribunen, og han hadde partoutkort da seriegullet ble sikret i 2007. 

Dyngeland var på Stadion onsdag ettermiddag. Der gjennomførte han den medisinske testen og etter at den var bestått signerte han på avtalen med Brann.

Gleder seg til å ha supporterne i ryggen

Dyngeland fikk sitt «gjennombrudd» som keeper for Fana, i en cupkamp i 2011, mot Brann. Da var han 15 år gammel. Like etter flyttet han til Sogndal, der han spilte seg inn på laget og var førstekeeper i flere sesonger. Han har over 150 kamper for klubben, og i 2017 ble han tatt ut i landslagstroppen. De siste sesongene har han vært i svenske Elfsborg, og i fjor høst og vinter var han utlånt til Vålerenga.

Gjennom karrieren har Dyngeland spilt flere kamper mot Brann. Nå skal ha endelig få ha Brann-supporterne i ryggen. 

– Det blir fantastisk. Supporterne har et enormt engasjement for klubben, og jeg gleder meg veldig til å kjenne deres støtte under kampene, sier Dyngeland. 

Som keeper beskriver han seg selv slik: 

– Jeg var utespiller i mange år, før jeg ble keeper. Det gjør at jeg er trygg med ballen i beina, og jeg er offensiv i posisjoneringsspillet. Min keeperferdigheter passer veldig godt inn i den måten Brann ønsker å spille på. 

– Vi har ønsket å forsterke oss på keeperplassen, og vi er veldig glad for at vi har fått til en avtale med Mathias. Han er en rutinert keeper, som har spilt mange kamper i Sogndal. Han var også god i de kampene han sto under utlånet til Vålerenga i fjor. I tillegg til å være en god keeper, er det også viktig for oss at han er lokal og veldig motivert for å spille i Brann, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen.

Annonse fra Eliteserien: