Dette mener Brann om serieoppsettet

På Stadion har man mye positivt å si om oppsettet for Eliteserien som ble gjort kjent i dag.

Annonse:

Onsdag formiddag ble oppsettet for Eliteserien 2019 presentert. På Stadion har man kommet med innspill og oppfordringer til oppsettet i forkant, og det er stort sett tilfredshet med det som nå er kommet.

Kommersiell leder Camilla Schutz ønsker å fremheve fire ting hun mener er bra:

  • Hjemmekampen mot Rosenborg spilles samme helg som Brann Stadion fyller 100 år. Det blir en fin anledning til å markere jubileet.
  • Bortekampene mot Viking og Haugesund spilles på lørdager. Det er en perfekt ukedag for store verstlandsderby med mye folk fra Bergen på tur sørover.
  • Brann har ikke hjemmekamp som kolliderer med Bergenfest eller Voss Cup.
  • Brann avslutter sesongen på hjemmebane.

Schutz har følgende kommentar til at Brann har fire hjemmekamper med avspark klokken 20.00 på vårsesongen:

- Det er anledning til å gi oss totalt fire hjemmekamper pr sesong med avspark klokken 20.00, og vi synes det er bedre å få disse på våren enn høsten. Dessuten har vi statistikk som viser at besøkstallene på 20.00-kamper er gode hvis motstanderen er attraktiv. Det er disse fire motstanderne, påpeker hun og ogsnakker da om Strømsgodset, Vålerenga, Rosenborg og Lillestrøm

Selv om oppsettet er presentert nå, så påpekes det at det fortsatt kan bli endringer. Brann skal ut i kvalifisering til Europa League i sommer, og noen av sommerkampene kan bli flyttet for å prioritere e-cup og gjøre belastningen minst mulig. Brann.no vil som alltid informere når dette skjer.

Hva tenker Brann om at det i utgangspunktet er tre hjemmekamper i fellesferien, Schutz?

- En del supportere har uttrykt at vi bør spille oftere på sommeren når det er varmt og banen er på sitt beste. Det blir spennende å se, men vi skal jobbe hardt for å lage gode arrangementer sammen med supporterne, påpeker hun.

De sportslige vurderingene

Branns sportssjef Rune Soltvedt er i likhet med den kommersielle siden av klubben tilfreds med spilleplanen slik den ser ut nå:

- Jeg er spesielt glad for den tilpasningen som gjøres for at vi skal få gode forberedelser til e-cupen. Vi har en fredagskamp hjemme mot Mjøndalen inn mot den første kvaliken. Det er bra. Så har vi ny hjemmekamp i runden etter (Kristiansund 14. juli) før det er pause i Eliteserien. Dessuten er det mulig å flytte seriekamper for å tilpasse deltakelsen vår enda bedre, varsler sportssjefen.

Han synes åpningen på sesongen ser tøff ut rent sportslig. Han påpeker også at programmet i september/oktober er ekstra vanskelig.

- Vi møter Haugesund, Rosenborg, Molde og Sarpsborg 08 etter hverandre. Det blir tøft, men gøy, sier han.

Årets første hjemmekamp spilles altså mot Strømsgodset søndag 7. april. Dette er senere enn de siste årene, og vil sannsynligvis medføre at gressmatten blir av fin-fin kvalitet. Kampen markerer også åpning av den nye Fjordkraft-tribunen.

Kjøp partoutkort nå. Storkampene kommer tett på våren, og det vil definitivt lønne seg å sikre seg fast plass fra første spark på ballen.

Kjøp her

Annonse fra Eliteserien: