Den perfekte borterekken forlenget etter storseier mot Bryne

Brann kom under tidlig borte mot Bryne, men slo tilbake umiddelbart og vant 5–1. Det var Branns niende borteseier på ni forsøk denne sesongen.

• Neste kamp er allerede på torsdag mot Start på Stadion klokken 18.00. Kjøp billett her.

I åpningsminuttene var det Brann som hadde ballen mest, mens Bryne var farlige på de dødballene de fikk. Etter seks minutter havnet et hjørnespark i beina på Brann-forsvaret og ballen rullet mot streken. Det ble klarert, men dommeren markerte for at hele ballen skal ha vært over linjen og Bryne tok ledelsen.

Men Brann slo tilbake umiddelbart. Niklas Castro snappet ballen på venstresiden fra en Bryne-forsvarer som mistet fotfestet. Han dro seg innover i banen og la inn på bakre stolpe. Der sto Mathias Rasmussen som headet inn sitt tiende mål i serien for sesongen.

Tre minutter senere var kampen snudd. Brann spilte seg nok en gang rundt på venstre. Sivert Heltne Nilsen testet keeper fra 18 meter, og Brynes keeper måtte gi retur. Kasper Skaanes trengte to forsøk, men sendte til slutt Brann i ledelsen 2–1 etter 16 minutter.

Etter to scoringer fra angrep på venstresiden var det høyresiden sin tur til å gjøre forarbeidet. Fine kombinasjoner mellom Svenn Crone og Frederik Børsting endte opp med et innlegg fra sistnevnte. Der var Bård Finne som kunne heade inn Branns tredje mål for dagen.

Brann presset på for et fjerde mål, men det sto 3–1 til bortelaget midtveis i kampen.

Etter hvilen fortsatte Brann å presse på for en fjerde scoring, og den kom etter 64 minutter. Brann kjørte en lynrask kontring fra et Bryne-hjørnespark, og Kasper Skaanes avsluttet vakkert fra skrått hold med sin andre scoring for dagen. 4–1 etter en drøy time.

Kvarteret før slutt kom den femte scoringen. Bryne-forsvaret klarerte rett i Felix Horn Myhre, og det ble en perfekt stikker til Ole Didrik Blomberg som enkelt kunne sette inn Branns femte scoring for dagen.

Det ble ikke flere mål, selv om Vegard Leikvoll Moberg var nær dagens sjette scoring på overtid. Brann sikret med det sin niende borteseier på ni forsøk i år.

Neste kamp er hjemme på Stadion mot Start torsdag 4. august kl. 18.00. Billetter kjøper du her.

1–5: Ole Didrik Blomberg (76.)

OBOS-ligaen runde 17. Bryne stadion. Tilskuere: 1881. Dommer: Jørgen Haugen, Kurland. Gult kort: Oliver Rotihaug, Bryne. Ruben Kristiansen, Brann.

Brann (4–3–3): Mathias Dyngeland - Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Andreas Skovgaard (Fredrik Pallesen Knudsen fra 43.), David Møller Wolfe - Mathias Rasmussen (Felix Horn Myhre fra 46.), Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes (Vegard Leikvoll Moberg fra 76.) - Frederik Børsting, Bård Finne (Aune Heggebø fra 63.), Niklas Castro (Ole Didrik Blomberg fra 63.).