«Den 12. mann» gjenoppstår – slik blir cupfinaleshowet i Spektrum

For første gang siden cupfinalen i 2011 står supporterbandet «Den 12. mann» på scenen igjen. Her er programmet for Branns cupfinaleshow i Oslo Spektrum fredag 19. mai.

Annonse:

«Den 12. mann» står bak flere av de mest kjente Brann-sangene gjennom tidene, og gjør selvsagt comeback til Branns cupfinaleshow i Oslo Spektrum.

De er ene og alene skyld i at barnehagebarn den dag i dag lærer seg navnene til Kniksen og Paldan før de lærer seg navnene til Finne eller Salah. Sangene deres streames fremdeles daglig på internasjonale streamingtjenester.

Men på fredag skal de ikke bare spille sine egne sanger. 

– Gudfaren over alle Brann-sanger, Ove Thue, er dessverre ikke blant oss lenger. Uten han hadde det ikke vært supportersanger, og vi skal selvsagt hylle han med å spille en av hans låter. Det samme med Frank Hammersland, som ble revet bort altfor tidlig. Vi skal spille hans supportersang også, sier «Den 12. mann»-vokalist Ossie Nordgreen.

I tillegg til å gjøre comeback, vil bandet også bidra til at flere Brann-supportere skal få muligheten til å reise på bortekamper. 

– Hele honoraret vårt på 40.000 kroner gir vi til Bataljonen. De pengene skal settes av til å hjelpe dem som kanskje ikke har råd til å reise på bortekamper med å komme seg på tur. Det er tøffere økonomiske tider for mange, og vi vil bidra til at flere kan reise rundt på Branns kamper, sier Nordgreen. 

På programmet til cupfinaleshowet står også besøk av spillerne, flere artister og kanskje kommer til og med noen Brann-legender innom. Fullstendig gjesteliste og program kommer i løpet av uken. 

I år er det i Oslo Spektrum, og det er plass til rundt 5000 kokende Brann-supportere. 

Billetter kan kjøpes her og det koster 490kr per billett inkludert avgifter.

Praktisk informasjon og program:

Dørene åpner 18.30, og showet starter 20.00.

Programmet: 

  • Brann-speaker Remi Taule leder showet.
  • Bendik.
  • Fjorden Baby!
  • Doddo.
  • Den 12. Mann.
  • Christoffer Schjelderup.
  • Hele laget kommer også innom for å bli presentert på scenen!

På ståplassene på gulvet er det 18-års aldersgrense. Det blir også en egen familietribune (sitteplasser) der det ikke er aldersgrense, og disse plassene er alkoholfrie. 

Annonse fra Eliteserien: