David (16) har signert proffkontrakt

Brann har signert proffkontrakt med 16-åringen David Steinegger.

Annonse:

– Det er en god følelse. Det viser at jobben jeg har gjort til nå verdsettes, og nå skal jeg jobbe enda hardere for å ta nye steg, sier 16-åringen. 

Han har foreldre fra Årdal, men er oppvokst i Fana og spilte sine barndomsår i Bjarg. Til Brann kom han vinteren 2020. 

EM-drøm

Gjennom sine år i Brann har han spilt for G14, G15, G16, G17 og G19-laget. I tillegg har han trent med Brann 2. 

– Målet neste år er å jobbe videre med å utvikle meg, og prøve å spille meg til en debut på Brann 2 i 2. divisjon, sier han om ambisjonene i Brann for det kommende året. 

Men også på landslaget har han en drøm. I løpet av året har han blitt tatt ut i flere troppen med G16-landslaget, der han har vært én av fem Brann-spillere som jevnlig har vært med og spilt kamper. 

I november kvalifiserte de seg til eliterunden i EM-kvalifiseringen, som spilles i mars neste år. 

– Der er det 32 lag som kjemper om 16 plasser i EM som spilles i mai og juni neste år. Det hadde vært stort å kvalifisere seg til, sier han. 

Til daglig går han på Norges Toppidrettsgymnas på Stadion, og kombinerer første året på videregående med å spille fotball både for Brann og landslaget. 

– David har vært i Brann i flere år og jobbet hardt over tid. Han har gjennom gode prestasjoner i de nasjonale seriene for Brann også klart å etablere seg på landslaget og er på vei inn i Brann 2-troppen. Han er en midtbanespiller med stor motor som gjør jobben både fremover og bakover på banen, sier faglig ansvarlig i Brann-Akademiet, Aksel Bergo. 

Annonse fra Eliteserien: