Daniel (17) har signert proffkontrakt med Brann

Den finske 17-åringen Daniel Riihilahti har signert proffkontrakt med Brann, og kommer permanent til klubben fra finske HJK Helsinki.

Annonse:

– Det er et veldig stolt øyeblikk og jeg er takknemlig for å ha fått muligheten, sier Riihilahti. 

Riihilahti har vært på lån til Brann fra HJK Helsinki denne høsten, etter at han flyttet til Bergen for å gå på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Stadion. Nå er klubbene enige om at finnen kommer på en permanent overgang til Brann og han har signert proffkontrakt. 

Familie i Bergen

Riihilahti er født og oppvokst i Helsinki i Finland, men har familie i Norge som han har besøkt regelmessig opp gjennom årene. Det er denne familien han nå har bodd hos, mens han har gått på skole i Bergen. 

Midtbanespilleren har funnet seg godt til rette i Brann-Akademiet.

– Det er veldig gode trenere her som er veldig positive og flinke. Lagkameratene er også fantastiske, så jeg trives veldig bra i Brann og ser frem til å fortsette å være her, sier han. 

Han har flere landskamper for finske aldersbestemte landslag, og beskriver seg selv som en hardtarbeidene midtbanespiller som er god med ballen og gir alt for laget. Hans onkel er tidligere Premier League-spiller Aki Riihilahti, som spilte for Crystal Palace i England. Onkelen har også kamper i norsk fotball, for OBOS-liga-klubben Vålerenga. 

Nå Daniel Riihilahti hjemme i Finland for å feire jul med familien, før han kommer tilbake til Brann og Bergen på nyåret. 

– Vi er utrolig takknemlig for samarbeidet vi har hatt med HJK om overgangen til Daniel, og vil takke dem for at avtalen gikk i orden. Vi gleder oss til å følge Daniel sin videre utvikling i Brann, sier faglig ansvarlig i Brann-Akademiet, Aksel Bergo. 

Annonse fra Eliteserien: