Daglig leder fratrer og styret stiller sine plasser til disposisjon i SK Brann

Styret og daglig leder Vibeke Johannesen i Sportsklubben Brann er etter en grundig evaluering og prosess blitt enige om at Johannesen går av som daglig leder som ledd i arbeidet med å gjenreise klubben etter en svært krevende sesong. Arbeidet med å konstituere daglig leder pågår. Styret i SK Brann stiller samtidig sine plasser til disposisjon, og vil innkalle til et ekstraordinært årsmøte så snart valgkomiteen har en innstilling til nytt styre klart.

Annonse:

– Etter en helhetlig vurdering av sesongen 2021 er vi blitt enige med Vibeke om at det er best for klubben om en ny daglig leder får jobben med å gjenreise klubben etter nedrykket til 1. divisjon, sier styreleder Siv Skard.

Vibeke Johannesen ble konstituert som daglig leder i SK Brann i november 2014 og ble ansatt i jobben juni året etter. I Vibekes tid som daglig leder har klubben sikret et opprykk og to medaljer. Ny tribune er bygget og under Johannesens ledelse er det satt en robust og trimmet administrasjon som har klart å sikre en god økonomi, selv i veldig stramme tider.

Hun var sentral i arbeidet med å sikre økonomisk støtteordninger til fotballen gjennom pandemien og også, sammen med andre i SK Brann, å sikre at seriespill kunne gjennomføres i 2020. Vibeke har også jobbet tett med supportermiljøene og vært en pådriver for en mer mangfoldig og tolerant fotballfamilie.

– Styret vil takke Vibeke for hennes lederskap og innsats i sin tid som daglig leder, ikke minst det siste året, som har vært svært krevende for klubben og alle som er glad i Brann, sier Skard.

Tidligere denne uken ble det klart at styreleder Birger Grevstad trakk seg på grunn av manglende tillit og at styremedlem Geirmund Brendesæter trakk seg av habilitetsårsaker. Også styremedlem Espen Brochmann trakk seg fra styret.

Styret og administrasjonen i Brann har i høst gjennomført en grundig evaluering av styret og daglig leders arbeid, virksomhetsstyringen i klubben og styrets rolle.

– Det er vemodig og trist, men jeg har alltid satt klubben først og har sammen med styret konkludert med at en ny daglig leder vil ha større forutsetninger for å ta fatt på den krevende jobben det er å gjenreise Brann. Jeg elsker denne klubben og vil takke for alle fine opplevelser, selv om det siste året har vært veldig krevende, sier Vibeke Johannesen.

– Det er en stor oppgave alle de dyktige og dedikerte ansatte har foran seg. Jeg håper inderlig at de får nødvendig støtte og at byen står sammen for at klubben vår kommer tilbake der den hører hjemme. Brann har verdens beste samarbeidspartnere og supportere som jeg vet alltid stiller opp. Ta vare på hverandre i denne krevende tiden. Jeg vil være på plass på tribunen neste år og heie frem laget sammen med alle som har hjerte i Brann. Jeg vil være tilgjengelig for styret, den konstituerte lederen og de ansatte om de skulle ha behov for det.

Johannesen har vært daglig leder i SK Brann siden november 2014. Før det var hun salgssjef i klubben i nesten 10 år. Arbeidet med å finne en permanent daglig leder til SK Brann vil starte så snart et nytt styre er konstituert.

– Sittende styre har besluttet å stille våre plasser til disposisjon. Det er naturlig at et nytt styre er ansvarlig for ansettelsen av en ny daglig leder. Vi vil kalle inn til et ekstraordinært årsmøte for å velge nytt styre så snart valgkomiteen har en innstilling til nytt styre klart, sier styreleder Siv Skard.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Styreleder Siv Skard på telefon 913 79 493

Vibeke Johannesen er ikke tilgjengelig for kommentarer gjennom helgen.

Annonse fra Eliteserien: