Castro klar for Brann

Brann har hentet Niklas Castro (26) fra Aalesund. Han har signert en kontrakt med Brann som strekker seg ut 2024-sesongen.

Annonse:

– Brann er en stor klubb og Bergen er en utrolig fin by. Da jeg fikk høre om planene man har i klubben, var det umulig å si nei, sier Niklas Castro til brann.no.

Mandag ettermiddag landet han i Bergen, og reiste rett på Stadion for å gjennomgå den obligatoriske medisinske testen. Kontrakten ble signert senere på ettermiddagen.

Castro er 26 år og kommer fra Oslo. Han har chilensk far, og i 2020 fikk han landslagsdebuten for Chile. Tidligere har han spilt for Vålerenga, Kongsvinger og de siste sesongene i Aalesund. På sine 150 offisielle kamper i norsk toppfotball (Eliteserie, OBOS og NM) har han scoret 60 mål og levert 50 målgivende pasninger. I 2019 ble han årets spiller i OBOS-ligaen for Aalesund.

Kan bekle flere posisjoner

Castro har spilt i alle de offensive posisjonene på banen, som midtspiss, hengende spiss og på begge kantene. Gjennom karrieren har han bidratt jevnt og trutt med målpoeng. Senest i helgen scoret han for Aalesund, da de slo Molde 4-2 i en treningskamp.

Han beskriver seg selv slik som spiller:

– Jeg er en spiller som liker å score mål og som liker å prøve på det litt vanskelige. Jeg vil bidra til det offensive med mål og målgivende, sier han.

Castro er en spiller i sin beste fotballalder, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen.

– Niklas har vist gjennom flere år at han kan levere målpoeng, både i Eliteserien og OBOS-ligaen. Med han får vi enda større fleksibilitet i det offensive spillet vårt, og en ekstra dimensjon. Han går inn i sin beste alder som fotballspiller, og vil kunne ta ansvar og vise gode prestasjoner, sier Nagel Jacobsen.

Og legger til:

– Niklas var inne i sitt siste kontraktsår i Aalesund, og vi har hatt god dialog med dem og fått til en veldig god avtale.

Castro jimmi.jpg

Niklas Castro har signert for Brann ut 2024. Du kan signere for Brann ut 2022-sesongen med partoutkort og fast plass på alle hjemmekampene. 

Castro kan få debuten i serieåpningen borte mot Ranheim, der det er solgt over 500 billetter på bortefeltet. Ranheim har åpnet et nytt felt til Brann-supporterne. 

Stadion-debuten kan komme hjemme mot Åsane, lørdag 9. april. Billetter ligger her. 

Annonse fra Obos-ligaen: