Byen é laget – Bergen é Brann

Under torsdagens Kick-off lanserte Sportsklubben Brann en film som viser forholdet mellom Brann og Bergen. Her kan du se filmen.

Annonse:

– Det er utrolig fint å se at filmen blir så godt mottatt. Det viktigste for oss med filmen var å få hedret byen og bergensere. Ingen andre fotballklubber kan si at de har et like sterkt bånd og like fantastiske supportere og støttespillere i byen som det Brann har, sier leder for marked, kommunikasjon og bærekraft i Brann, Therese Andvik Rygg. 

Videre legger hun til at hun er fornøyd med hvordan filmen gjennom ulike parallelle fortellinger, får gjenspeilet de gode verdiene og den viktige rollen til klubben i byen og byen generelt.

– Vår samarbeidspartner, Apriil og filmselskapet bak filmen, På Film, har klart å få frem menneskene i og rundt byen på en fin måte. Filmen tar oss inn i hverdagen til bergenserne og har på en fin måte visualisert oppturer, nedturer, forventning og usikkerhet. Noen ganger scorer vi, andre ganger bommer vi. Vi ønsker at de som ser filmen forstår hvor viktig Bergen er for Brann og Brann er for Bergen, sier Rygg.

Ser du filmen flere ganger vil man etterhvert se mange detaljer fra eldre og nyere Brann-historie.


​​​​

Ny vri på Nystemten

Et av grepene i filmen det musikalske lydsporet, som er en nyinnspilling av Nystemten. Det er den unge lokale artisten, Bendik. Kreatør Olav Iversen avslører at det har vært omdiskutert på forhånd om man skulle våge å røre byens nasjonalsang.

– Vi diskuterte det i flere omganger, men kom frem at filmen representerer på flere måter en ny epoke for Brann. Vi har laget en fotballfilm uten et eneste spark på ballen, som løfter fram supporterne og folket som en like viktig del av Brann som spillerne, trenerne og alle som jobber i klubben, sier han, og fortsetter med å poengtere hvorfor akkurat Bendik ble riktig:

– Det heter seg at Byen er Bergen og laget er Brann, men kanskje det er enda mer sammenvevd enn det. Musikalsk er Nystemten det som representerer både Bergen og Brann og vever byen og laget sammen. At Bendik, som er både supporter og ung kvinne gjør en ny versjon ble et fint symbol på nye tider, nå som sesongen sparkes i gang med kvinnenes første bortekamp mot Lillestrøm denne helgen.

Filmen skal benyttes for å promotere hele klubben i tiden fremover.

Byen é laget - Bergen é Brann.

Annonse fra Eliteserien: