Bredo Rødsæther er død

Hedersmerke-innehaver Bredo Rødsæther (90) bisettes i dag.

Annonse:

Rødsæther ble tildelt hedersmerket for sin innsats som blant annet lagleder for juniorlaget i 1958. Dette året vant juniorene alle turneringer de deltok i.

Bredo var medlem i Gamle Brann gjennom mange år. Han var på alle hjemmekamper og fast tilstede på den den tradisjonelle tirsdagslunsjen til gamlekarene. Han har også bidratt økonomisk til akademiet og var generelt veldig glad i Brann. Brann var en viktig del av livet hans og at han fulgte ivrig med helt til det siste. Han fikk med seg alle nyheter om klubben og gledet seg over seieren i Molde få dager før han sovnet inn.

Det var ikke ofte han hevet stemmen og han blir husket som positiv, rolig og samlende. Men det er en historie det mimres om:

Laget skulle reise til Høyanger med båt på kamp. Bredo skulle ha med seg konen og en av spillerne spurte derfor om å ha med seg sin kjæreste.

Bredo sa nei til det. Spilleren hadde tatt med seg kjæresten og tatt henne inn på båten før de andre kom og låst henne inne på et rom. De var kommet midtfjords før hun ble oppdaget. Da ble Bredo`en litt ergerlig.

Branns hedersmerke

Branns hedersmerke, som består av klubbens merke omkranset av ekeløv, kan tildeles medlemmer som har bidratt vesentlig til klubben, sportslig, administrativt eller på annen måte, normalt over lengre tid. Kandidater til hedersmerket har gjennom sin innsats fremstilt seg som et godt forbilde. Hedersmerket skal også kunne være en anerkjennelse til dem som ikke selv søker oppmerksomhet eller i kraft av posisjon automatisk og naturlig får det. Branns hedersmerke er primært rettet mot frivillig innsats.

Her kan du lese alle kriteriene for å få Branns hedersmerke.

Annonse fra Eliteserien: