Branns historie blir utstilling

Hvordan har Brann og Bergen utviklet seg sammen det siste drøye århundret? Det kan du få svar på neste høst.

Annonse:

Brann og Bymuseet i Bergen har inngått en intensjonsavtale om å sette opp en utsilling om klubbens historie på Bryggens Museum i 2020.

For selv om Brann hadde rund dag med 110-årsjubileum i fjor, fyller Bergen hele 950 år neste år. Utstillingen skal vise hvordan klubben og byen har utviklet samme siden stiftelsen av Brann i 1908 og fram til i dag. 

For hvem husker vel ikke scenene i sentrum da gullet kom hem i 2007? Men færre husker nok gullet i 1963, Kniksen sine herjinger og det første NM-gullet tilbake i 1923. 

– Å få muligheten til å formidle klubbens unike historie til både nye og gamle supportere synes vi er viktig. Vi skal bidra med elementer til utstillingen, som pokaler, historiske drakter og andre effekter fra en rikholdig historie. Mye av dette ligger nå på steder der folk flest ikke har tilgang til det og vi gleder oss til å vise dette frem. I tillegg har vi involvert en rekke personer i Brannmiljøet for å få frem gode historier fra klubbens opp- og nedturer gjennom over 100 år, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen.

Planen er at utstillingen skal åpnes rundt serieavslutningen neste år og være åpen gjennom vinteren. I tillegg til historiske tilbakeblikk er det også lagt opp til å inkludere blant annet e-sport-miljøet i Brann og holde FIFA-turneringer. Andre aktiviteter for de unge blir måling av hardeste skudd, straffesparkkonkurranser og forskjellige øvelser. 

Det eneste som kan sette en stopper for utstillingen er at Bymuseet ikke får den nødvendige finaniseringen på plass. 

– Vi håper at det ordner seg og at dette blir en realitet, sier Johannesen. F

FOLKEHAV: Hundretusener samlet seg i Bergen sentrum i 2007 for å hylle Brann-laget som tok gullet hem.
FOLKEHAV: Hundretusener samlet seg i Bergen sentrum i 2007 for å hylle Brann-laget som tok gullet hem.

 

Annonse fra Eliteserien: