Brann skal få supporterne i form

Brann søker motiverte mannlige supportere som ønsker en mer aktiv hverdag og bedre livsstil.

Annonse:

På onsdagens medlemsmøte på Stadion presenterte Brann et samarbeid med Norges Idrettshøgskole som skal få motiverte supportere mer fysisk aktive og i bedre form.

Der ble det også fortalt at klubblegendene Erlend Hanstveit og Azar Karadas er involvert som trenere i prosjektet.

Det er nemlig utarbeidet et internasjonalt fysisk aktivitet- og livsstilsprogram for å hjelpe fotballfans til å bli mer aktive og mindre stillesittende. Storklubber som Porto, Benfica, PSV, Manchester City, Arsenal og Everton har allerede engasjert seg i programmet, som kalles EuroFIT.

Programstart for Brann-supportere blir 17. oktober, og vi er nå på jakt etter motiverte deltakere.

Skal trene på Stadion

Programmet består av trening, gruppediskusjoner og veiledning på Stadion hver tirsdag fra 17. oktober til og med 9. januar, totalt tolv økter på cirka to timer hver gang.

Erlend Hanstveit og Azar Karadas deler på å lede øktene sammen med SATS sin erfarne PT Preben Juvik.

Fire av fem nordmenn er ikke i tilstrekkelig fysisk aktivitet for å oppnå positive helseeffekter. Fysisk inaktivitet er en av de viktigste risikofaktorene for utvikling av kroniske sykdommer som hjerte- og karsykdommer og diabetes type 2, og er én av hovedårsakene til tidlige dødsfall her i verden.

Linn Beathe Hæreid Espeland er leder for samfunnsansvar i Brann. Hun synes det er naturlig for klubben å ta tak i et så stort og økende problem:

- Vi må gjøre et felles løft for å stoppe den negative utviklingen, og for oss er det naturlig å bidra til mer aktivitet og bedre kosthold blant våre egne supportere, sier Espeland til Brann.no.

Ikke minst fordi det finnes god kompetanse i Brann som man nå skal dele med supporterne.

Foreløpig bare for menn

- Vi ønsker å motivere og påvirke til en bedre livsstil med mer aktivitet og sunnere matvaner, og på den måten bidra til at flere får en kropp som skal fungere til det livet en ønsker å leve, fortsetter hun.

Livsstilsprogrammet som skal gjennomføres på Stadion for et utvalg mannlige supportere kalles EuroFIT (European fans in traning) og er et  stort europeisk forskningsprosjekt som i Norge rulles ut via Norges Idrettshøgskule.

Les mer her

Hvem kan delta?

Inaktive, motiverte menn over 35 år, med en BMI på 27 eller mer som ønsker en livsstilsendring.

Årsaken til at det er slik er at EuroFIT er et forskningsprosjekt og det er studien som setter kriteriene. Brann er kjent med at det jobbes med å utvikle tilsvarende for kvinner. Forskerne sitt argument er at det er mennene som trenger det mest.

Det finnes mange tilbud for kvinner der ute, men lite for menn. Erfaring viser dessuten at å skille kjønnene gir bedre resultater, en mix fungerer rett og slett ikke like bra.

Deltakerne må også samtykke til å gjennomføre studiets måleprosedyrer knyttet til vekt, høyde, blodtrykk, livvidde og besvare ulike spørreskjema. Alle personlige opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. 

Informasjon og påmelding:

Kontakt Linn Beathe Hæreid Espeland, leder for samfunnsansvar i Sportsklubben Brann på epost: [email protected] eller mobil 975 18 648.

Vi har begrenset antall plasser i første omgang. Søkerne må dekke alle kriterier i studien for å være aktuelle.

Alle plasser er nå tildelt. 

Våre programpartnere:       

sparebankenvest_borgermester sats-ny-str eurofit

Annonse fra Eliteserien: