Storseier gav 16. mai-fest

En fantastisk første omgang førte til en ny storseier på Stadion da Sandefjord ble slått hele 5-0.

SLUTT: Brann vinner 16. mai-kampen hele 5-0 etter en veldig god 1. omgang!

90. min: Deyver Vega er forbi keeper, men blir deretter blokkert. Får tak i ballen igjen og spilt inn i feltet. Den havner til slutt hos Vidar Ari Jónsson som dunker ballen i nettet fra kloss hold til 5-0!

89. min: Igjen går Deyver Vega i offside, her kunne det blitt en stor sjanse.

88. min: Orlov slår lavt inn i feltet. Vidar Ari Jónsson sklir frem, men den andre Jónsson snapper ballen før ham.

85. min: Sandefjord får ikke til det helt store og Brann virker fornøyd.

82. min: Gult kort til Elhadji Gana Kane for en takling på Bismar Acosta.

80. min: Håkon Lorentzen får ballen i feltet, men er i ubalanse når han avslutter og ballen går til side for mål.

79. min: Sandefjord legger inn i feltet, Piotr plukker enkelt.

76. min: Barmen går forbi keeper og setter ballen i mål, men dommeren har allerede blåst for offside.

74. min: Sandefjord bytter ut Bindia og setter inn Alexander Gabrielsen.

72. min: Haugen smeller til like utenfor sekstenmeteren. Keeper Jónsson må gjøre en kjemperedning opp mot krysset.

67. min: Azar Karadas kommer inn for Vito Wormgoor. Barmen header over på corner.

66. min: Deyver Vega mister ballen høyt i banen, men løper selv opp og takler til seg ballen igjen.

*17.009 billetter solgt til kampen.

60. min: Amin Nouri får skyte fra 17-18 meters hold, men treffer ballen litt for langt fremme på foten og får dermed ikke riktig retning på skuddet.

59. min: Orlov når nesten et tilbakespill, men keeper chipper ballen over beina til svensken i siste liten.

57. min: Brann gjør to bytter. Ut går Daniel Braaten og Gilli Rólantsson. Inn kommer Deyver Vega og Vidar Ari Jónsson.

55. min: Sandefjord får sin førstes corner i kampen. Seck faller og vil ha straffe. Gilli får klarert.

52. min: Joackim Olsen legger inn fra venstre. Innlegget går ut over dødlinjen.

49. min: Kurtovic får gå lenge før han skyter fra 17-18 meter. Piotr må legge seg, men tar skuddet rimelig enkelt.

47. min: Et dårlig innlegg fra Sandefjord går over målet til Piotr.

46. min: Fredrik Haugen sparker i gang 2. omgang.

Sandefjord bytter Valles mot Shamohammed og Kastrati mot Håkon Lorentzen.

Deyver Vega og Vidar Ari Jónsson varmer opp med fysisk trener Manu Torres nå i pause.

PAUSE: Hagen blåser til pause. Trampeklapp fra publikum.

42. min: Nytt innlegg fra høyre. Nå er det Orlov som header inn igjen. Der kommer Gilli stormende og setter ballen kontant i mål til 4-0!

39. min: Braaten finner Barmen som header inn i feltet. Orlov header ballen nærmest baklengs inn i mål til 3-0!

37. min: Trener Lars Arne Nilsen er frustrert og vil ha laget høyere opp på banen etter ballvinning.

34. min: Brann kan få et godt angrep, men Haugen slår ikke riktig pasning til Braatens løp.

33. min: Gilli blir spilt fri gjennom, men blir presset av to Sandefjord stoppere. Han avslutter rett på keeper.

* Kampen har roet seg ned noe nå etter den fantastiske åpningen.

24. min: Haugen slår et frispark inn i feltet. Braaten header mot mål, men det blir for enkelt for Jónsson i Sandefjord-buret.

23. min: Daniel Braaten går i bakken i feltet. Publikum vil ha straffe, men dommeren foretar seg ingenting.

19. min: Kurtovic prøver seg fra 20 meters hold, men lar Store Stå få kjenne på ballen.

18. min: Daniel Braaten gjør en veldig god jobb og vinner tilbake ballen fra Sandefjord. Får applaus.

14. min: Gilli spiller vegg med en motstanderback før han slår tilbake til Haugen som fyrer ballen ned i hjørnet fra 18-19 meter til 2-0!

11. min: Bindia drar Orlov i trøyen. Brann får frispark og slår en lang ball frem til Braaten, som nesten får tatt ned ballen bak forsvaret til Sandefjord.

08. min: Ruben finter ut Hansen og legger inn. Sandefjord klarerer til corner. Den header Acosta rett utenfor! Gedigen Brann-sjanse!

05. min: Kurtovic spiller ufrivillig vegg med dommeren. Men Brann overtar ballen og angriper, Amin Nouri legger inn, men ballen blir blokkert via Seck til Orlov som ser at keeper er langt ute. Slår til Barmen som legger ballen i åpent mål til 1-0!

04. min: Gilli avslutter, men skuddet blir blokkert. En nokså tydelig hands på Kane i situasjonen før der, men ingen frispark til Brann.

02. min: Brann angriper. Fredrik Haugen fosser frem og legger inn fra høyre. Keeper Jónsson er ute i feltet og redder.

02. min: Sandefjord prøver seg på et angrep, men pasningen frem mot Södlund blir upresis og går ut over dødlinjen.

01. min: Sandefjord spiller i gult og tar avsparket.

Nystemten har blitt avsunget og tribunene begynner å bli stappfulle. Bortefeltet er ikke helt fullt, men ellers er de fleste billettene solgt.

Spillerne har gjort unna oppvarmingen og er på vei inn i garderoben for siste pep-talk før kampen begynner.

Det er tolv grader, laber bris og antydninger til regn nå før kampstart. Men fest kan det bli uansett!

5-0: Vidar Ari Jónsson (90.)

9. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 17.009 tilskuere. Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL. Gult kort: Elhadji Gana Kane, Sandefjord.

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vito Wormgoor (k) (Azar Karadas fra 67.), Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Daniel Braaten (Deyver Vega fra 57.), Jakob Orlov, Gilli Rólantsson (Vidar Ari Jónsson fra 57.).

Sandefjord (5-4-1): Ingvar Jónsson - Victor Demba Bindia (Alexander Gabrielsen fra 74.), Elhadji Gana Kane, Christer Reppesgård Hansen, Abdoulaye Seck, Joackim Andreas Solberg Olsen - André Södlund, William Albin Kurtovic, Enric Valles Prat (Sabawon Shamohammed fra 46.), Pau Morer - Flamur Kastrati (Håkon Lorentzen fra 46.).