Brann presenterer overskudd på 3,7 millioner

Brann-konsernet legger frem et overskudd som er nærmest identisk med året før.

Annonse:

Regnskapet som nå er klart viser at Brann gikk med et overskudd på 3.659.393,- i 2017. I 2016 var tilsvarende tall 3.678.981,-.

Overskuddet er bedre enn budsjettert og synliggjør igjen at god kostnadskontroll har skapt en mer stabil økonomisk hverdag på Stadion. Det er allerede kjent at Brann ikke lenger er i rød økonomisk sone hos Norges Fotballforbund.

Daglig leder Vibeke Johannesen gleder seg over tallene:

- Vi fikk en god inngang på 2017 ettersom vi tok sølv året før og kvalifiserte oss for europacupspill igjen. Det ga inntekter som vi dessverre ikke får i 2018, oppsummerer hun.

Som det fremkommer av notene til regnskapet ble klubben tilført eksterne tilskudd i fjor også. Her har nok en gang Trond Mohn vært en sann Brann-venn og fortjener varm takk for at han bryr seg om klubbens utvikling.

Stram styring videre også

Vibeke Johannesen forteller at 2018 blir tøft uten europacupspill som ekstrainntekt. Hun ønsker seg en fremtid der det blir mulig å budsjettere med investeringer.

- Vi driver klubben på en sunn måte nå, men jobber for å komme i en situasjon der vi selv har et investeringsbudsjett, påpeker hun. 

2018 blir trolig som 2017, tøft, men med god kontroll.

- Hverdagen kommer ikke til å endre seg på Stadion, det blir fortsatt knallhard økonomistyring og målrettet arbeid for å øke inntektene, minner Johannesen om.

Budsjettet viser kjempeoverskudd

2018 og 2019 blir byggeår på Stadion ettersom Fjordkraft-tribunen rives og erstattes med et nybygg med studenthybler og ny tribune. Johannesen påpeker at prosjektet vil øke verdien av Stadion, og dermed Branns egenkapital, med nærmere 60 millioner kroner.

- Verdiskapningen vi får til med Stadion er enormt gledelig. Det har betydning når Norges Fotballforbundet setter sin score i det finansielle oppfølgingssystemet, påpeker hun.

Les Branns årsrapport

Dersom man studerer 2018-budsjettet helt bakerst i årsrapporten vil man se at byggeprosjektet er skilt ut. Det budsjetteres med et overskudd på en halv million på klubbdriften, mens Fjordkraft-byggingen kan gi nærmere 27 millioner kroner i regnskapsmessig overskudd som i sin helhet vil bli benyttet til den nye tribunen.

- Driftskostnadene og driftsinntektene blir veldig høye i 2018 og 2019, men forklaringen ligger altså i byggeprosjektet, understreker daglig leder.

Regnskap og budsjett skal endelig godkjennes av medlemmene på årsmøtet 7. mars.

Annonse fra Eliteserien: