BEN_9847

Brann kvinner går foran: - Ren Utøver fra Antidoping Norge bør alle i norsk idrett ta

Et nytt e-læringsprogram fra Antidoping Norge har gjort det enklere enn noen gang å få oppdatert kunnskap om antidoping.

Annonse:

Mette Hammersland, Alexander Straus og Cecilie Redisch Kvamme har alle gjennomført Ren Utøver. Foto: Bjørn Erik Nesse.

– Hele laget har gjennomført det nye programmet. Nå utfordrer vi alle spillere, trenere og ledere i Toppserien til å gjøre det samme, sier Mette Hammersland.

I januar i år lanserte Antidoping Norge ny versjon av E-læringsprogrammet Ren Utøver. Hensikten med læringsprogrammet er blant annet å tette kunnskapshull til antidoping hos utøvere, trenere og ledere i norsk idrett.

Gjennomføres på en halvtime

Nå har Antidoping Norge gjort det enklere enn noen gang å holde seg oppdatert på reglene.

Det nye læringsprogrammet er tilpasset utøvere, trenere og ledere og tar rundt en halvtime å gjennomføre.

– Ved å gjennomføre programmet får du oppdatert kunnskap. I tillegg er det nyttig for å redusere faren for at noen havner i en situasjon rundt ubevisst doping, mener Mette Hammersland.

Gjennomfør e-læringsprogrammet Ren Utøver her

lagbilde sk brann kvinner jubel.jpg
Hele laget har gjennomført Ren Utøver før sesongstart. Foto: Bjørn Erik Nesse.

Tar programmet jevnlig og blir ofte testet

Cecilie Redisch Kvamme og alle de andre spillerne har gjennomført programmet før sesongstart. Hun har tatt de gamle Ren Utøver-programmene jevnlig og blitt testet ofte.

– Likevel var det veldig greit med en oppfriskning, sier hun.

– Selv om kontrollørene fra Antidoping Norge er flinke til å forklare, tenker jeg det er fint å ha gjennomført Ren Utøver-programmet før du har din første dopingkontroll. Det øker egen bevisstgjøring på hva man er med på. Jeg tenker spesielt på de yngste på laget vårt, som ennå ikke har vært gjennom en dopingkontroll.

Bidrar til å fremme en ren idrett

Kvamme mener også at det å gjennomføre programmet er en fin måte for spillerne å bidra i kampen mot doping.

– Det nye programmet er informativ, godt forklart og enkelt å gjennomføre. Jeg vil oppfordre andre spillere i norsk fotball til å gjennomføre programmet. Det er en fin måte å holde seg oppdatert på, samtidig som vi bidrar til å fremme en ren idrett, sier Redisch Kvamme.

Mette Hammersland er enig:

– Det er godt å bidra i antidoping-saken. Ren Utøver tar en halvtime, er nyttig og lærerikt. Vi har alt å vinne på at kunnskapen om antidoping er så god som overhodet mulig. Ren Utøver bør alle i norsk idrett ta, avslutter Hammersland

Herrelaget til Brann har også gjennomført e-læringsprogrammet fra Antidoping Norge.

Annonse fra Eliteserien: