Brann henter Håkon Opdal hjem

Syv år etter at han forlot Bergen er det klart at Håkon Opdal kommer tilbake.

Annonse:

Den populære keeperen som storspilte da Brann tok seriegull i 2007 går inn i Branns keeperteam fra nyttår på en to-årig avtale.

Håkon Opdal debuterte for Branns A-lag så tidlig som i 2000, men det var fra sommeren 2004 han etablerte seg som førstekeeper, ble cupmester og etter hvert landslagskeeper og seriemester.

Opdal forlot Brann etter 2011-sesongen etter 236 obligatoriske kamper for Brann, bare én mindre enn legenden Helge Karlsen. Det gjør ham til nummer ni på listen over Branns mestspillende gjennom tidene.

Den listen kan veteranen klatre på.

- Opdal gir trygghet

Sportssjef Rune Soltvedt forklarer hvorfor det er riktig å hente Opdal hjem nå:

- Situasjonen i keeperteamet vårt akkurat nå er at Samuel Sahin-Radlinger er her på lån fra Hannover. Det er ingen garanti for at han er her neste år.

- Vår andre keeper Markus Pettersen trenger kamptrening på høyere nivå for å ta nye steg, og en tanke kan være å leie ham ut, for eksempel til en klubb i OBOS-ligaen i 2019.

- I en slik setting synes vi det gir trygghet å hente Håkon Opdal hjem. Han er en meget god keeper, og er samtidig en enorm ressurs for enhver fotballklubb, påpeker Soltvedt.

- En bedre keeper nå

36-årige Opdal er på utgående kontrakt i Start, der han har spilt 147 kamper over de seks siste sesongene. Nå kommer han gratis til Brann fra nyttår.

- Brann er en attraktiv klubb, en stor klubb som er i en sportslig spennende situasjon. Det, kombinert med at jeg har vært her før og har mange gode venner her, er årsaken til at jeg ønsket å takke ja til denne muligheten, forteller Opdal til Brann.no.

Han er ikke kommet hjem for å sitte på innbytterbenken:

- Jeg håper at mine beste år som keeper er foran meg. Jeg synes selv jeg er bedre nå enn da jeg forlot Brann, så ambisjonene er høye, både på egne vegne og på lagets vegne, påpeker han.

- Hadde du sett dette for deg, at du skulle komme tilbake til Brann?

- Jeg har tenkt tanken noen ganger. Brann er en del av meg etter så mange år, så det kjennes veldig godt å skulle komme hit igjen, påpeker han.

Før han returnerer skal han fullføre sesongen med Start.

FAKTA

HÅKON OPDAL

Født: 11. juni 1982
Fødested: Odda
Nasjonalitet: Norsk
Posisjon: Keeper
Høyde: 188 cm
Vekt: 89 kg
Debut for Brann: 18. juli 2001
Obl. kamper: 236
Obl. mål: 0
Øvrige klubber: SönderjyskE (Danmark), Start, Odda
Landskamper: A-landslaget (12 kamper), U21 (13 kamper), G18 (6 kamper), G17 (4 kamper), G16 (7 kamper)
Kontrakt: Ut 2020

Annonse fra Obos-ligaen: