Brann har signert lokaltalent

Brann har signert en avtale med det unge talentet Tomine Svendheim. 17-åringen har skrevet under på en avtale som strekker seg ut sommeren 2026.

Annonse:

Tomine Svendheim har spilt i Arna-Bjørnar siden hun var fem år, og debuterte i Toppserien i mai 2022. I tillegg har hun spilt på aldersbestemte landslag siden hun var 15 år. Fra 23. juli blir hun å se i Brann-drakt. 

– Det er spennende. Det er nye utfordringer, og så er det jo Brann, da. Det er jo ganske kult, sier Svendheim. 

Hun har vært aktiv både innenfor friidrett, håndball og fotball, men til slutt falt valget på fotball. 

– Det var fotball som var gøyest, og det var det jeg likte best å dra på trening på. I tillegg så liker jeg lagfølelsen og å ha et lag rundt meg, sammenlignet med friidrett hvor man er mye mer alene. Det er mye gøyere å spille på lag med folk, sier hun.

Som spiller beskriver hun seg selv slik:

– Jeg er en rask, offensiv vingback, som liker å være med fremover og er god til å slå innlegg. I tillegg så har jeg har en god fot og tar gode valg på banen.

Før overgangen til Brann gjenstår noen uker til som Arna-Bjørnar-spiller, og i den siste kampen før sommerferien skal Brann ta turen til Arna Idrettspark.

– Det blir litt spesielt, men da er jeg fortsatt AB-spiller og skal gjøre alt for å slå Brann, avslutter hun med et smil. 

Sportslig leder Aleksander Olsen har fulgt Tomine Svendheim tett de siste årene, og mener dette er en signering Brann kommer til å få mye glede av de neste årene. 

– Jeg har sett det landslaget hun er en del av, og det er jo en spiller vi har vist interesse for i lang tid. Hun er både en lokal spiller og en fremtidssignering. Hun er venstrefotet, ekstremt rask, og har god fysikk. Så skal vi sakte men sikkert bygge hun inn i laget i Brann, sier Olsen. 

Sportssjef i Arna-Bjørnar, Erik Mjelde, sier at han kommer til å kjenne på at Svendheim ikke er i AB lenger, men synes det er viktig å utvikle fotballspillere slik at de får realisert drømmene sine. 

– Det er jo litt blandede følelser. Tomine er en Arna-jente som har spilt her hele sitt liv, og jeg har fulgt hun i over 3 og et halvt år. Det blir jo fort litt personlig når man kommer så tett på, og når spillere ikke skal være her lenger så kjenner jeg at det er litt vondt. Samtidig så er det fotball og en fotballverden vi skal forholde oss til, og det er viktig å gi jentene drømmer og muligheter når det kommer en så stor klubb som Brann som ønsker å kjøpe de, sier Mjelde. 

 

Annonse fra Eliteserien: