Brann har signert lokal landslagsspiller

Bergenser og landslagspiller Amalie Eikeland vender hjem til Bergen og Brann etter fire år i England.

Annonse:

Se intervju med Amalie i videovinduet over.

Eikeland har signert under på en kontrakt som varer i to og et halvt år, og har sin første trening med laget etter VM. 

– Det føles veldig bra. Det er en stor klubb som virkelig satser på damelaget og som er på vei fremover, så det er veldig kjekt, sier hun. 

Eikeland har siden 2019 spilt for den engelske klubben Reading FC i Women’s Super League, den øverste divisjonen i England. I år ble nedrykk et faktum for klubben, og med utgående kontrakt har Eikeland nå bestemt seg å bli en del av Brann.

– Det er mye spennende som skjer her, og jeg har lyst til å vinne noe. Noe som Brann gjorde i fjor. De har fått en litt trå start i år, men det er fortsatt mulighet i cupen, og så skal de jo ut i Champions League til høsten, og det fristet veldig, sier hun. 

På banen spiller hun kant, og som spiller beskriver hun seg slik:

– Jeg er en som alltid gir 100%. Jeg jobber for laget og jeg liker å utfordre, kombinere med spillere, angripe med fart og få til et bra spill. Jeg er en stor lagspiller, som har lyst til å skape det lille ekstra.

27-åringen spilte i Arna-Bjørnar i mange år, og fikk sin debut i Toppserien for AB da hun var 15 år gammel. Der fortsatte hun å spille frem til hun i 2019 signerte en kontrakt med Sandviken, hvor hun spilte en halv sesong før hun ble rekruttert til Reading FC. Nå skal hun spille på lag med gamle kjente igjen. 

– Jeg kjenner mange fra før, og jeg har spilt med mange i Arna-Bjørnar. Det er absolutt en fordel, for man har hatt en connection før på banen, så jeg håper at vi kan finne den igjen, sier hun. 

Det begynner å bli noen år siden hun sist spilte i Toppserien, men Eikeland tror ikke overgangen kommer til å bli en stor utfordring.

– Da jeg dro til England merket jeg at tempoet der var mye høyere, men ting har skjedd her i Norge også, så jeg er veldig spent på å se hvordan ting har utviklet seg. Man ser jo at profesjonaliteten her er mye bedre enn den var når jeg dro, så det tror jeg ikke blir så stor forskjell. Jeg er bare veldig spent på å begynne, bli kjent med jentene og skape gode minner sammen, sier hun.

Men før det, skal Eikeland til VM i New Zealand og Australia sammen med Branns Aurora Mikalsen og Marit Bratberg Lund som også ble tatt ut i landslagstroppen. Eikeland har spilt flere aldersbestemte landslagskamper og har 45 kamper med A-landslaget. Hennes første trening med Brann blir dermed i august, og den 26. august kan hun få sin debut når Brann tar imot Lyn på Brann Stadion. Kjøp billetter til den kampen her.

Sportslig leder Aleksander Olsen er veldig godt fornøyd med å få hjem Amalie tilbake til Bergen og til Brann.  

– Det var en hard konkurranse og vi har jobbet godt i mange uker for dette. Vi styrker vår lokale identitet gjennom hennes profil, kvalitet og erfaring. Amalie er en spiller som vil bli sentral for det som skal bygges for fremtiden og vil bli en bærebjelke for de neste årene, sier han.

Annonse fra Eliteserien: