Brann fortsetter å forsterke

Islendingen Vidar Ari Jónsson har signert kontrakt ut 2019 med Brann.

Annonse:

Backen fra Fjölnir viste seg frem både under trening sist uke og i lørdagens treningskamp mot Åsane. Resultatet ble et kontraktstilbud fra sportssjef Rune Soltvedt som 22-åringen nå har takket ja til.

I løpet av mandag ble Brann enig med backens islandske arbeidsgiver om en permanent overgang for mannen som dermed blir den 14. islendingen i Branns A-stall gjennom tidene.

- Vil utvikle seg videre

Avtalen er treårig - ut 2019 - og gjør at Brann nå har god dekning på begge backene. Jónsson beskriver seg selv som best på høyresiden, men har også erfaring og vilje til å spille på motsatt side.

- Vi henter en spiller som allerede er god, men som vi føler oss sikre på kommer til å bli enda bedre i årene som kommer. Vidar vil utfordre dem vi har i stallen fra før og gi Lars Arne (Nilsen) flere valg når laget skal tas ut, sier sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

Vidar er kanskje den mest spennende spilleren i islandsk fotball akkurat nå.

— Rune Soltvedt

Han ble godt kjent med Jónsson sist uke, og beskriver ham som en reflektert ung mann og en person som vil passe godt inn i klubben.

- Vidar er kanskje den mest spennende spilleren i islandsk fotball akkurat nå. Vi er glade for at han velger Brann når han tar steget ut av den hjemlige ligaen, forteller Rune Soltvedt etter å ha fullført overgangen mandag ettermiddag.

Takker Mohn - igjen

Trond Mohn har vært bidragsyter når Brann nå er stand til å kjøpe Vidar Ari Jónsson ut av kontrakten med Fjölnir.

Selv om overgangen ikke innebærer store summer, påpeker daglig leder Vibeke Johannesen at den neppe kunne vært gjennomført uten hans bidrag.

- Rune (Soltvedt) har gjort en veldig god jobb for å få en fornuftig avtale i havn. Mohn har gitt et økonomisk bidrag i vinter som blant annet løser denne overgangen. Det er vi veldig takknemlige for. Jeg håper vi får en spiller som gir folk enda mer lyst å komme på kamp når sesongen starter, sier hun.

Jónsson skal etter planen være med når Brann reiser til La Manga på onsdag. Første obligatoriske kamp i 2017 nærmer seg, den er mot Rosenborg i Unicef Mesterfinalen 29. mars. Kampen er inkludert i partoutkortet.

FAKTA

  • Vidar Ari Jónsson

  • Født: 10. mars 1994.

  • Nasjonalitet: Islandsk.

  • Posisjon: Back.

  • Tidligere klubb: Fjölnir (Island).

  • Landskamper: To A-landskamper for Island. Kamper for U19 og U21 også.

  • Kontrakt med Brann: Ut 2019.

Gjør som Vidar Ari Jónsson - bli med Brann mot en ny og spennende sesong!

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: