Brann-festen bare fortsetter

Ny maktdemonstrasjon med 3-0 over Tromsø. Luken i toppen øker.

Etter 3-0 på Stadion søndag kveld er Brann oppe i 22 poeng og alene på toppen av Eliteserien.

Brann åpnet kampen i et forrykende tempo og skapte et voldsomt trykk mot Tromsø-målet fra start. Etter 17 minutter kom laget til den første store sjansen, men avslutningen fra Kristoffer Barmen gikk via en Tromsø-spiller og ut til corner.

På den følgende corneren skulle det sitte. Gilli Rolantsson fikk ballen like utenfor feltet. Han avanserte et par meter før han fyrte av et kanonskudd. Skuddet gikk via tidligere Brann-spiller Simen Wangberg og i mål. 1-0 til Brann!

Så får vi se i ettertid om Rolantsson faktisk blir kreditert scoringen. Den blir trolig stående som selvmål.

Etter 31. min fikk Tromsø sin første sjanse, og den var stor. Finske Robert Taylor skjøt et skudd forbi Samuel Sahin-Radlinger, men Bismar Acosta reddet på streken og ut til corner.

Skålevik doblet ledelsen

Brann gikk rett i angrep etter TIL-corneren. Gilbert Koomson rundet av Lasse Nilsen. Innlegget var noe løst, men nådde frem til Steffen Lie Skålevik. Sotraværingen satte ballen enkelt til venstre for keeper og i mål. 2-0!

Det svingte voldsomt i denne perioden. Like etter 2-0-scoringen kom Runar Espejord alene mot Sahin-Radlinger. Østerrikeren kom seirende ut av den duellen.

Brann fortsatte med trykket etter pause. I det 62. minutt ga det på ny uttelling. Koomson viste frem sitt utrolige tempo da han rykket i fra sin oppasser Lasse Nilsen. Ballen havnet hos Lie Skålevik, som rundet av keeper og satte ballen i mål fra spiss vinkel.

Nydelig avslutning og 3-0!

Etter 3-0-scoringen kontrollerte Brann resten av kampen. Tromsø slapp sjelden til sjanser mens Brann var svært nære på øke ledelsen flere ganger. Først ved Ludcinio Marengo, så ved Deyver Vega. I sluttminuttene satte innbytter Peter Orry Larsen ballen i mål fra kloss hold, men scoringen ble annullert for offside.

Det endte dermed med en ny 3-0-seier. Brann ligger på tabelltopp, syv poeng foran Rosenborg på 2. plass.

Brann - Tromsø 3-0 (2-0)

8. serierunde Eliteserien. Brann Stadion. 9755 tilskuere. Dommer: Rohit Saggi, Drafn, SBK. Gult kort: Kristoffer Barmen og Peter Orry Larsen (Brann), Daniel Berntsen (Tromsø).

1-0: Selvmål, Simen Wangberg (18.)
2-0: Steffen Lie Skålevik (33.)
3-0: Steffen Lie Skålevik (62.)

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Gilli Rolantsson - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen (Peter Orry Larsen fra 70.) - Gilbert Koomson (Deyver Vega fra 77.), Steffen Lie Skålevik, Ludcinio Marengo (Daniel Braaten fra 81.).

Tromsø (3-5-1-1): Jacob Karlstrøm - Magnar Ødegaard, Simen Wangberg (Mushaga Bakenga fra 62.), Jostein Gundersen - Tom Høgli, Morten Gamst Pedersen, Kent Are Antonsen, Robert Taylor, Lasse Nilsen (Elhadji Mour Samb fra 82.) - Daniel Berntsen (Oliver Kjærgaard fra 72,)  - Runar Espejord.