IMG_1795

Brann er klar for kvartfinalen i Champions League!

Brann trengte bare uavgjort i Tsjekkia, men med ettmåls-seier er det ingen tvil: Brann skal spille kvartfinale i Champions League!

Med et enormt bortefølge på tribunen var det Brann som startet best i Tsjekkia. Allerede i åpningsminuttene burde Brann ha tatt ledelsen etter et strålende angrep, men avslutningen fra Rakel Engesvik gikk like utenfor.

Brann var det beste laget i den første omgangen, men hjemmelaget yppet seg også ved et par anledninger. Like før pause var kaptein Cecilie Redisch Kvamme nære på ved å sette seg på scoringslisten, da et innlegg gikk i innsiden av stolpen, trillet langs streken, men hjemmelaget slapp med skrekken.

Det gjorde også Brann på overtid av første omgang. En corner havnet i beina på en av hjemmelagets spillere og ballen trillet i Brann-målet, men heldigvis for Branns del blåste dommeren for et eller annet i feltet og scoringen ble annullert.

Etter hvilen hadde hjemmelaget igjen flere gode sjanser, men Aurora Mikalsen vartet opp med flere mesterlige redninger. Men litt mot spillets gang var det Brann som tok ledelsen. Signe Gaupset kom seg rundt på kanten, og skulle legge inn foran mål. Slavias keeper var uheldig med sin inngripen og slo ballen i eget mål like etter halvspilt andre omgang.

Resten av kampen handlet for Branns del om å holde nullen, og det gikk helt fint. Dermed er det klart for en historisk kvartfinale i Champions League i mars, men først er det én kamp igjen i gruppespillet.

Neste onsdag, 31. januar klokken 18.45 spilles den siste kampen i gruppespillet. St. Pölten er motstander på Åsane Arena, og billetter kjøpes her.

Slavia Praha–Brann 0–1 (0–0)

0–1: Selvmål (65.)

Champions League, gruppespill, kamp 5. City Stadium, Mlada Boleslav. Dommer: Maria Caputi, Italia. Gult kort:

Brann (3–4–3): Aurora Mikalsen – Ingrid Stenevik, Joanna Tynnilä, Natasha Anasi-Erlingsson (Sara Ritter fra 59.) – Cecilie Redisch Kvamme, Karoline Haugland, Justine Kielland (Nora Eide Lie fra 82.), Marit Bratberg Lund – Rakel Engesvik, Larissa Crummer (Amalie Eikeland fra 72.), Signe Gaupset Johanna Renmark fra 82.).