Brann berget kvalik

I en utrolig dramatisk kamp sto Brann-guttene imot presset og slo Sarpsborg 08 2-1. Unggutten David Møller Wolfe ble matchvinner.

Det skulle gå likevel. Utgangspunktet var krystallklart. Brann måtte vinne, Stabæk måtte avgi poeng for at Brann skulle få muligheten til å møte Jerv i siste kvalikkamp på onsdag. Det var vinn eller forsvinn.

Nølende start

1. omgang startet nervøst for begge lag. Det meste av spillet foregikk på midtbanen.

Brann skapte kampens eneste ordentlig sjanse før pause. I det 20. minutt var det kampens store spiller David Møller Wolfe som rullet opp langs venstrekanten. Pasningen hans fant Bård Finne, som enkelt tok seg forbi Bjørn Inge Utvik i Sarpsborg-forsvaret og avfyrte et godt skudd med venstresleggen. Keeper fikk slått ut til hjørnespark.

Stort mer var det ikke å berette fra 1. omgang. Ingen av lagene klarte å dominere banespillet, som stort sett foregikk der scoringene sjelden kommer.

Fantastiske Møller Wolfe

Etter pause ble det mer fart på sakene. Brann presset gjestene bakover på banen, og skapte småfarligheter oftere. Spesielt Robert Taylor og nevnte Wolfe var aktiv, og det også de to som skapte åpningsmålet.

I det 59. min. kom Møller Wolfe på et av sine mange overlap. Taylor slår ballen i riktig øyeblikk, og Møller Wolfe driblet av sin oppasser før han la ballen pent til rette for Aune Heggebø foran mål. Branns toppscorer gjorde ingen feil og bredsidet ballen enkelt i mål. 1-0! Stadion eksploderer!

Samtidig som det så ut til å gå veien i det andre oppgjøret, fortsatte Brann å skape store muligheter.

Kun 7 minutter etter Branns første scoring kom den andre. Denne gangen gjorde David Møller Wolfe alt selv. Han driblet det som var av forsvarere langs venstrekanten, og plasserte ballen pent i nettet. 2-0! Stadion eksploderer på nytt. Nå er Brann i siget!

Resten av kampen hadde Brann stort sett kontroll. På overtid fikk Sarpsborg en redusering ved Dario Canadjija. Men Brann vinner kampen, og er klar for siste kvalikkamp mot Jerv på onsdag. Kampen spilles på Intility Arena i Oslo.

Brann - Sarpsborg 08 2-1 (0-0)

1-0: Aune Heggebø (59.)
2-0: David Møller Wolfe (66.)
2-1: Dario Canadjija (90.)

Eliteserien runde 30. Brann Stadion. Dommer: Ole Hobber Nilsen, Nordstrand IF. Gult kort: Fredrik Pallesen Knudsen og Sivert Heltne Nilsen, Brann. Benjamin Karamoko, Magnar Ødegård, Joachim Thomassen, Eirik Wichne og Sebastian Jarl, Sarpsborg 08.

Brann (4-3-3): Lennart Grill - Petter Strand, Fredrik Pallesen Knudsen, Ole Martin Kolskogen, David Møller Wolfe - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Moonga Simba fra 57.) - Bård Finne (Vajebah Sakor fra 77.), Aune Heggebø, Robert Taylor.