Brann 2 Kvinner vant sin aller første seriekamp

Nyoppstartede Brann 2 Kvinner fikk en kjempestart på sesongen da de slo Arna-Bjørnar 4–0 i sin første seriekamp i 3. divisjon.

Annonse:

Søndag 17. mars var en historisk dag da Brann 2 Kvinner spilte sin aller første tellende kamp på Nymarksbanen utenfor Stadion. 

Det var en spent og nervøs spillertropp som hilste på motstanderne fra Arna før kampstart, men 23 minutter inn i kampen kunne Heidi Steinsbø Halbmayr juble for å ha scoret Brann 2 sitt aller første offisielle mål.

IMG_9985.jpg
Heidi Steinsbø Halbmayr etter å ha scoret Brann 2 sitt første offisielle mål.

1–0 var også stillingen til pause, men de unge Brann-jentene var sultne på mer. De fortsatte det høye presset, og etter timen spilt fikk Brann tildelt hjørnespark. Maren Johnsen tok plass ved hjørneflagget, og sendte ballen rett i mål og doblet ledelsen. 

De siste ti minuttene av kampen skulle Arna-Bjørnar få det enda tøffere. Først scoret Halbmayr sitt andre mål, før Ina Renathe Wangen satte inn kveldens fjerde og siste scoring. 

Dermed vant Brann 2 4–0 mot Arna-Bjørnar 2 i sin første seriekamp! 

Ønsker å spille med Brann-identitet

Hovedtrener Mads André Ringvold sier jentene gledet seg enormt, og synes det var gøy at så mange kom for å se på.

– Vi klarte å regulere spenningen på en god måte, nyte anledningen og gikk offensivt til verks i kampen. Forventningene til kampen var at vi skulle spille med Brann-identitet og bygge videre på de prinsippene vi har jobbet med gjennom de siste ukene. Dette gjorde vi på en solid måte og vi er godt fornøyd med vår egen prestasjon, sier Ringvold.

Han forteller at oppkjøringen til sesongstarten har vært bra, og at det har vært viktig for laget å sette seg godt inn i verdigrunnlaget og den gode kulturen Brann har for å representere klubben på en god måte. Laget har jobbet godt på feltet, i videorommet og i styrkerommet, og begynner å bli mer samkjørte med en felles tankegang. Nå gleder han seg til fortsettelsen.

– Fokuset fremover vil være å jobbe i et trygt og godt utviklingsorientert klima med gode rammer for å bli bedre. Vi har en flott gjeng med unge jenter som er tidlig i sitt liv og sin fotballkarriere, og som skal gå en god læringsskole hos oss. Vi har stor tro på at jentene kommer til å utvikle seg godt videre, avslutter han. 

Neste kamp spilles borte mot Askøy 7. april kl. 15.00 på Follese kunstgress. Les mer om Brann 2 her. 

IMG_0102.jpg
Hovedtrener Mads André Ringvold.
Annonse fra Eliteserien: