Børven er solgt til Odd

Torgeir Børven vender tilbake til klubben der han fikk sitt gjennombrudd.

Annonse:

Etter en helg med spekulasjoner rundt spissens fremtid på Stadion kan Brann og Odd bekrefte at handelen er et faktum. Odd kjøper Børven ut av kontrakten to år før den utløper.

26-åringen er på plass i Skien der han har gjennomført medisinsk test og signert kontrakten. Han stanser dermed på 31 A-kamper og fire mål i Brann-drakt.

Takker for god innsats

Sportssjef Rune Soltvedt sier følgende om Børven-salget:

- Det ene hensynet vi har tatt er at Torgeir ønsket dette. Da vi fikk på plass en god avtale med Odd, valgte vi å selge, er hans korte oppsummering.

Selv om én spiss går ut, vil han ikke si om det skjer noe mer i dette overgangsvinduet:

- Per i dag kan vi ikke si noe. Vi solgte Børven nå fordi tilbudet fra Odd var godt. Så får vi se om det skjer noe annet senere, sier Soltvedt.

Han ønsker spissen lykke til med returen til Odd:

- Vi ønsker å takke Torgeir for innsatsen gjennom halvannet år i Brann. Vi tok 2.- og 5. plass i serien de to sesongene, og Torgeir har definitivt bidratt, påpeker sportssjefen.

Torgeir Børven ble presentert som Odd-spiller i ettermiddag. Når Brann.no snakker med ham noe senere ønsker han å takke for en fin tid på Stadion. 

- Jeg har lyst å takke alle i og rundt klubben for en veldig bra tid. Jeg har vært heldig som har fått jobbe sammen med så mange gode folk og delt gode øyeblikk med de, påpeker 26-åringen.

- Til slutt må jeg få ønske klubben, spillerne, støtteapparatet og supporterne lykke til med sesongen, sier han.

Brann møter for øvrig Odd på Stadion i aller siste serierunde...

Først lån, så permanent

Spissen fra Øystese kom til Brann rett før overgangsvinduet stengte i august 2016, da på lån ut sesongen fra den Nederlandske klubben Twente.

Han flyttet fra Øystese til Skien i ungdomsårene for å gå på toppidrettsgymnas og slo igjennom hos Odd Grenland. Tippeliga-debuten kom mot nettopp Brann på Stadion 28. september i 2009. I den kampen scoret han og la opp til ett mål i en kamp Brann vant 4-2.

I slutten av januar i fjor ble spissen fristilt fra klubben i Nederland, og i februar signerte han for tre sesonger med Brann. Det ble en god start på sesongen for med to scoringer mot Haugesund og en scoring mot Lysekloster i cupen. Det ble kun én nettkjenning til, i borteseieren mot Haugesund (3-2). Han bidro også med tre målgivende pasninger i løpet av sesongen.

Husk at det nærmer seg seriestart. Brann åpner borte mot Ranheim 10. mars og har deretter Bodø/Glimt på Stadion åtte dager senere.

Kjøp partoutkort

Annonse fra Eliteserien: