Børven er Brann-spiller igjen

Denne gang har spissen fra Øystese signert for tre sesonger.

Annonse:

25-åringen var som kjent på lån fra nederlandske Twente siste halvdel av 2016-sesongen. Brann ville gjerne ha ham med videre da låneavtalen gikk ut, men en stund så det vanskelig ut.

- Børven hadde kontrakt med den nederlandske klubben frem til sommeren 2018. Det var først da han og Twente ble enige om å avslutte samarbeidet at det var noen vits å intensivere vårt arbeid, forteller sportssjef Rune Soltvedt.

Tidligere i uken falt noen viktige brikker på plass, slik at angriperen kunne dra fra Nederland til Gran Canaria for å møte resten av Brann-troppen.

Jeg har noe ugjort i Brann.

— Torgeir Børven

Etter samtaler med Soltvedt og medisinsk test kunne han signere en permanent overgang ut 2019-sesongen torsdag ettermiddag etter å ha trent med laget tidligere på dagen.

- Et riktig valg

- Nå er jeg glad. Jeg trivdes veldig godt i Brann i fjor høst selv om jeg fikk begrenset spilletid. Målet å selvsagt å spille meg inn på laget og vise mitt beste, påpeker spissen som bøttet inn mål for Odd og Vålerenga før han ble solgt til nederlandsk fotball.

25-åringen tror Brann er et godt klubbvalg akkurat nå:

- Jeg har noe ugjort i Brann. Jeg klarer ikke å legge vekk tanken om å lykkes i klubben, oppsummerer han.

Det hører også med til historien av den svært så kaffedrikkende Torgeir Børven forhandlet ny kaffemaskin i garderoben inn som en del av kontrakten. Og at sportssjefen ga etter.

- Det holdt på å velte hele avtalen. Men spillerne skal få kaffemaskin, den er grei, lover Soltvedt lattermildt.

Fornøyd med troppen

Med Børvens gjeninntreden i Brann-troppen er sportssjef Rune Soltvedt tilfreds med mannskapet.

- Vi fortsetter å kartlegge spillere. Det gjør vi alltid. Men vi kan starte Eliteserien med denne troppen her, forsikrer han.

Branns A-stall teller nå 22 spillere. Av disse er alle bortsett fra Markus Pettersen (skadet) og Dani Hatakka (trener med Åsane) med til Gran Canaria.

Vito Wormgoor, Peter Orry Larsen og Torgeir Børven er kommet inn mens Vadim Demidov, Remi Johansen, Erik Huseklepp og Fredrik Pallesen Knudsen er borte fra i fjor.

Kjøp partoutkort

FAKTA

  • TORGEIR BØRVEN

  • Født: 3. desember 1991

  • Fra: Øystese

  • Posisjon: Angriper

  • Høyde: 187 cm

  • Vekt: 77 kg

  • Tidligere klubber: Øystese, Odd, Vålerenga, Twente (Nederland), Brann (lån høsten 2016).

  • Kontrakt med Brann: Ut 2019

Annonse fra Eliteserien: