Børsting reiser hjem til Danmark

Frederik Børsting (28) og SK Brann er blitt enige om å avslutte kontrakten av personlige årsaker. Det medfører at Frederik forlater Brann allerede fra i dag.

Annonse:
  • Foto: Bjørn Erik Nesse.

– Det har vært en ubeskrivelig reise, som dessverre er over for meg nå. Men for klubben har reisen akkurat startet, sier Børsting til brann.no.

28-åringen kom til Brann og ble presentert direkte på scenen under kick-off før 2022-sesongen. Siden den gang har han spilt stort sett alle Branns kamper, og vært sentral i at Brann rykket opp på første forsøk, ble Norgesmester og tok sølv i Eliteserien.

Men nå reiser den populære dansken hjem igjen til Danmark.

– Vår dialog med Frederik har vært god, og vi forstår at det er vanskelig for han å fortsette med fotballen her i Bergen. Nå har vi kommet fram til en løsning som gjør at han kan reise hjem igjen til Danmark. Vi mister en god spiller og en fantastisk person, men noen ting er viktigere enn fotballen og det må vi ta hensyn til. Vi takker Frederik for innsatsen og ønsker han masse lykke til videre. Han vil bli savnet i hele klubben, sier konstituert sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

På sine to sesonger i Brann har Frederik Børsting spilt 74 kamper og scoret ni mål.

– Jeg vil takke supporterne for den fantastiske støtten både jeg og laget har fått. Dere er helt sinnssyke, og jeg setter utrolig stor pris for å ha fått spille for dere. Brann er en helt spesiell klubb som jeg kommer til å følge med resten av livet, sier Børsting.

Og legger til:

– Spillergruppen jeg har vært en del av er helt spesiell, og jeg vil savne alle sammen. Takk til alle lagkamerater, støtteapparat, klubben, supporterne og ikke minst byen. Jeg kommer tilbake for å heie fra tribunen en dag. Byen è Bergen og laget è Brann!

I Danmark skal han spille for Vendsyssel FF i danske 1. divisjon, og han er allerede på plass hos sin nye klubb.

Annonse fra Eliteserien: