Hassan ny stilling 2022

Blir toppspillerutvikler og går inn i trenerteamet til A-laget

Hassan El Fakiri (44) går inn i trenerapparatet til A-laget. Der skal han være toppspillerutvikler, og ha et ekstra ansvar for utviklingen av de yngste spillerne på A-laget og de som er lengst fremme i utviklingen i Brann-Akademiet.

Annonse:

– Jeg er veldig glad for at klubben ønsker å ha meg med videre, og at jeg har fått tillitten til å prøve å få det beste ut av de yngste spillerne på A-laget og spillere i akademiet, sier El Fakiri til Brann.no. 

Han har skrevet kontrakt med Brann som gjelder ut 2024. 

El Fakiri har gjennom to perioder som spiller i Brann spilt 196 kamper. Han har også utenlandsopphold i franske Monaco og tyske Borussia M'Gladbach.

Rett til trenerkarriere

Han la opp som spiller etter 2014-sesongen, og gikk rett over i treneryrket. Først som hovedtrener for Os sitt A-lag fra 2015 til 2017. Siden 2018 har han jobbet i Brann, som hovedtrener for G16-laget. De ble suverene nasjonale mestere i fjor, og tok seg til finalen i en turnering med de beste lagene i Skandinavia. El Fakiri har også tatt UEFA-A-lisenskurs, og har vært med i trenerteamet til G17-landslaget. 

– Den største endringen i arbeidshverdagen blir at jeg nå ikke skal ha hovedansvaret for et helt lag. Nå blir det mer individuell oppfølging av enkeltspillere, som jeg skal følge veldig tett, sier El Fakiri.

Og legger til: 

– Det viktigste blir å jobbe strukturert og tålmodig med spillerne. Spillerutvikling tar tid, og både spilleren selv, klubben og supporterne må ha tålmodighet mens spillerne utvikler seg, sier El Fakiri. 

Hovedtrener Eirik Horneland ser frem til å få El Fakiri med i teamet. 

– Det er en fornøyelse å kunne løfte Hassan opp som toppspillerutvikler i A-laget og ned mot de fremste i akademiet. Hassan har gjort en massiv jobb i akademiet, og vist at han jobber målbevisst og med kvalitet hver eneste dag, som han også gjorde som spiller. Han vil få et særskilt ansvar for alle de unge spillerne vi nå har i A-troppen. Vi gleder oss til å ta del i Hassan sin kompetanse og profesjonalitet, sier Horneland. 

– Hassan har gjort et veldig godt arbeid i akademiet vårt gjennom mange år, og han fortjente å få nye utfordringer. Han er faglig dyktig, og vet hva som må til for unge spillere som vil slå gjennom i Brann, sier sportslig leder, Jimmi Nagel Jacobsen. 

Annonse fra Eliteserien: