Blir administrativ leder for Akademiet

Brann har ansatt Marion Buunk (36) som ny administrativ leder for Brann-Akademiet.

Annonse:

Buunk er fra Harstad, men har bodd i Bergen de siste fire årene. Hun har lederutdanning fra Forsvaret og er i tillegg utdannet kiropraktor.

Fotballbakgrunnen er også solid, med NM-gull som spiller for Medkila og erfaring fra Toppserien og aldersbestemte landslag. I tillegg har hun vært tilknyttet det medisinske apparatet både i Hødd og FK Fyllingsdalen.

Lede det daglige arbeidet

Sportssjef Rune Soltvedt forteller at Akademiet har to ledere, den faglige rollen som Magni Fannberg ivaretar, og den administrative som Buunk nå overtar etter Kristian Andersen.

Han tror Marion Buunk blir en god tilvekst for Akademiet:

- Hun har en kombinasjon av ledererfaring, fotballbakgrunn og medisinsk kompetanse som er spennende. Marion skal først og fremst lede det daglige arbeidet på avdelingen og dessuten være kontaktperson mot NFF Hordaland, NFF sentralt, Norsk Toppfotball og andre klubber, forteller Soltvedt.

Saken fortsetter under bildet:

SPILLERBAKGRUNN. Marion Buunk har spilt for Medkila. Her i en kamp i 2004-sesongen.
SPILLERBAKGRUNN: Marion Buunk i aksjon for Medkila i 2004-sesongen.

Som administrativ leder for Brann-Akademiet vil Buunk, sammen med faglig leder Magni Fannberg, ha personalansvar for avdelingen som i dag teller syv årsverk og som har som hovedmål å utvikle spillere til Branns A-lag.

Fascinert av Branns posisjon

Den nyansatte 36-åringen hadde sin aller første arbeidsdag på Stadion mandag og gleder seg til å ta fatt på oppgavene som venter:

- Jeg er alltid blitt dratt mot idretten. Brann virker som en spennende og motiverende arbeidsplass og det skal bli interessant å få innblikk i alt som foregår på Akademiet. Den første tiden handler det nok mest om å bli kjent med folk og de prosessene som er igangsatt, forteller Buunk til Brann.no.

Etter fire år i Bergen vet hun godt hva klubben betyr for folk her vest:

- Det var først da jeg flyttet til Bergen at jeg så det enorme engasjementet rundt klubben. Jeg har aldri opplevd tilsvarende i andre byer, sier hun.

Akademiet

  • Brann-Akademiet er avdeling i Sportsklubben Brann der hovedmålet er å utvikle spillere til klubbens A-lag.

  • Akademiet har totalt elleve årsverk som tar hånd om tre lag og i tillegg administrerer breddefotballen i klubben.

  • Akademiet står bak viktige arrangementer som Brann Sparebanken Vest Cup, Lerøy Brann-Akademiet, fotballfritidsordningen og årlige tiltak som for eksempel fotballskoler.

Annonse fra Eliteserien: