Ble tildelt Branns hedersmerke

Mot slutten av onsdagens årsmøtet ble Bjørn Erik Brandt og Oddvar Træen tildelt klubbens hedersmerke.

Annonse:
  • Toppbilde: Styreleder Aslak Sverdrup delte ut hedersmerke til Bjørn Erik Brandt. Oddvar Træen var ikke tilstede, men er på bildet i bakgrunnen. 

Begrunnelse for utmerkelse – Bjørn Erik Brandt: 

Bjørn Erik har vært medlem i klubben siden sesongen 1965 da han som 8-åring meldte seg inn i klubben. Han har gått gradene og spilt på alle lag i Brann. Lilleputt, smågutt, gutt, junior, senior, veteran 40, 50 og 60 og blitt kretsmester i alle årsklasser. Bjørn Erik er også Norgesmester for junior i 1975 og for senior i 1982. Totalt har Bjørn Erik spilt 241 A-kamper for Brann, der 139 av dem regnes som obligatoriske kamper. 

I tillegg til å ha vært spiller har Bjørn Erik også vært ansatt i klubben fra 2005 til 2017. Han ble ansatt som administrativ leder for Brann Ung i 2005, og var en ledende person i gjenoppbyggingen av ungdomsavdelingen til dagens Brann-Akademi. Han var også i denne perioden trener for aldersbestemte lag og var hovedtrener for gutter 13-laget fra 2012 til 2017. I disse årene var Bjørn Erik hovedansvarlig for Branncup og Branns fotballskole som ble arrangert hvert år. Bjørn Erik var styremedlem fra 2002 til 2005 og hadde da ansvar for det sportslige og var leder i sportslig utvalg i samme periode. 

Bjørn Erik har også i en årrekke vært lagleder/oppmann for veteran 50 og veteran 60-laget. Han er også ansvarlig for at alle setene på Stadion blir vasket og rengjort før hver sesong og har hatt ansvar for dette de siste 15 årene. 

Bjørn Erik representerer Sportsklubben Brann på en utmerket måte. 

Begrunnelse for utmerkelse – Oddvar Træen: 

Oddvar Træen kom til Brann i 1968 fra Årstad. Der hadde han gjort seg så bemerket at han fikk 8 bykamper for Bergen.

Spiller oversikten lenger ned viser Oddvar sine kamper. Det gjøres oppmerksom på at antall kamper er "gamle metoden" der arrangerte privatkamper er med. Hvordan dette regnes ut i dag vet dere best.

Oddvar har utmerket seg både som spiller og person i de årene han var spiller i Brann, fra 1968 til og med 1977.

De årene Oddvar spilte hadde Brann fire jevngode keepere. Ivar Farestveit, Tor Enge og Jan Knudsen og Oddvar Træen. Utdanning i Oslo på Politi skolen (1974-76) er en årsak til at Oddvar har relativt få kamper de to årene, men han var både på banen og på benken.

Oddvar spilte cupfinalen og ble cupmester i 1972. 1973 fikk han sølvmerke for 100 kamper. 

I 1975 fikk Brann seriesølv. Oddvar hadde for få kamper til å få medaljen etter datidens regler. En flott gest av Brann var det da de fikk laget en egen sølvmedalje som ble overrakt Oddvar. En hending som viste hans "standing" i klubben.

Oddvar avsluttet sin aktive karriere i 1977 med 2 E-cup kamper mot Twente Enchede.

I 2006 og 2007 sto han i mål for Brann Old boys i to kamper mot Liverpool old stars. Kampene gikk i Florø hvor Oddvar bodde på den tiden. Han imponerte da med flere klasseredninger til begeistring for 1500 florøværinger på tribunen, egne lagkamerater og Liverpoolspillere med Peter Barns i spissen. 

Oddvar var i alle de årene han spilte for Brann en viktig spiller både i kamp, på trening, på benken og  ikke minst som populær spiller for alle som likte Brann.

I spillermiljøet og klubben generelt var han stor fargeklatt med et humør som få kunne matche. Hans historier fra banen, garderoben, turer var utømmelige. Han forteller fremdeles om disse til stor latter for alle som vil høre, og det gjelder de fleste, sist på julefesten til Oldboysene sist desember.

Ha er medlem av Brann, Tirsdagsgjengen og Gamle Brann. Har er fremdeles vakt på kamper både for herrer og damer selv om har passert de åtti.

Kriterier for tildeling av hedersmerker: 

Branns hedersmerke, som består av klubbens merke omkranset av ekeløv, kan tildeles medlemmer som har bidratt vesentlig til klubben, sportslig, administrativt eller på annen måte, normalt over lengre tid. Kandidater til hedersmerket har gjennom sin innsats framstilt seg som et godt forbilde. Hedersmerket skal også kunne være en anerkjennelse til de som ikke selv søker oppmerksomhet eller i kraft av posisjon automatisk og naturlig får det. Branns hedersmerke er primært rettet mot frivillig innsats. I spesielle tilfeller kan også personer som har vært ansatt i klubben være kandidater, men da ventes det en ekstraordinær innsats ut over det som jobben innebærer. En eventuell tildeling til ansatte vil først kunne skje etter avslutning av arbeidsforholdet.

Utdeling av hedersmerke besluttes av merkeutvalget som består av styret samt de to siste avgåtte ledere i samme. Ved forfall blant sistnevnte to representanter, erstattes disse ved avgåtte medlemmer fra foregående styrer etter styrets valg. Beslutning om tildeling av hedersmerket krever minst 4/5 flertall i merkeutvalget.

 

Annonse fra Eliteserien: