Sørget for nye jubelscener

Bismar Acosta! Nok en gang ble han mannen som sørget for at Brann troner nesten ensomt på tabelltoppen.

Han gjorde som mot Kristiansund - scoret kampen eneste mål.

Klokken hadde akkurat passert 63 minutter da Fredrik Haugen slo et utoverskrudd hjørnespark fra høyre. Peter Orry Larsen steg til værs og headet ballen ned foran motsatt stolpe.

Der dukket Acosta opp og sendte de tilreisende Brann-supporterne til himmels med sin andre scoring for sesongen. Brann avanserer på toppen av tabellen, med syv poeng foran nærmest motstander.

Brann med massiv ballinnehav

Kampen ble innledet med svært høy ballbesittelse fra Branns side. Odd fikk nesten ikke kontakt med ballen før det hadde gått fem-seks minutter ut i kampen. Etter hvert kom hjemmelaget bedre med og skapte flere sjanser på dødball.

I det 25. minutt fikk Martin Broberg heade upresset fra kloss hold. Odds svenske import klarte heldigvis ikke å holde avslutningen under tverrligger.

Brann skapte lite i denne perioden av kampen. Den største sjansen i omgangen sto Bismar Acosta for da han smelte til på hel volley fra rundt 18 meter. Odd-keeper Sondre Rossbach reddet uten nevneverdige problemer.

0-0 til pause. Brann hadde mest ball, Odd med de største mulighetene i en sjansefattig forestilling.

Nye store sjanser

2. omgang startet omtrent slik 1. omgang sluttet. Men Brann kom bedre med etter hvert og skapte to store sjanser uten at Odd evnet å ta til motmæle.

Først kom Ludcinio Marengo på et godt løp langs Branns venstreside i det 57. minutt. Med yttersiden av høyrefoten slo han inn et hardt innlegg som nådde fram til Steffen Lie Skålevik på nærmeste stolpe. Skålevik fikk avsluttet, men Steffen Hagen blokkerte skuddet ut til corner.

Seks minutter senere gjorde Marengo alt selv. Han fintet nevnte Hagen ut i den berømte pølseboden, men avslutningen sto ikke i stil med forarbeidet.

Så skulle avgjørelsen falle to minutter etter. Fredrik Haugen med en presis utoverskrudd corner fulgt med enorm prestasjon av Peter Orry Larsen med dagens høyeste hopp. Acosta snek seg forbi Odd-stopperne og bredsidet ballen enkelt i mål.

Med 1-0 var det kanskje naturlig å regne med et massiv trykk fra hjemmelaget den siste halvtimen. Det skjedde imidlertid ikke. Brann hadde god kontroll på det som kom, og Odd slet med voldsom med å skape kvalifiserte sjanser foran Samuel Sahin-Radlinger i Brann-målet.

I stedet fikk Daniel Braaten en gigantsjanse to minutter før fullt tid da han kom helt alene mot Sondre Rossbach i Odd-målet. Veteranens avslutning gikk like utenfor.

Det gjorde fint lite. Brann vant kampen 1-0 og er fremdeles serieleder med syv poeng ned til Rosenborg.

Odd - Brann 0-1 (0-0)

0-1: Bismar Acosta (63.)

14. serierunde Eliteserien. Skagerak Arena. 6761 tilskuere. Dommer: Ole Hobber Nilsen, Nordstrand IL. Gult kort: Jone Samuelsen, Markus Kaasa og Martin Broberg (Odd), Peter Orry Larsen (Brann).

Brann (4-3-3): Samuel Sahin-Radlinger - Gilli Rolantsson, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Peter Orry Larsen - Gilbert Koomson, Steffen Lie Skålevik (Henrik Kjelsrud Johansen fra 61.), Ludcinio Marengo (Daniel Braaten fra 74.).

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach - Espen Ruud, Steffen Hagen, Vegard Bergan, Thomas Grøgaard - Markus Kaasa (Fredrik Nordkvelle fra 61.), Jone Samuelsen, Vebjørn Hoff  - Martin Broberg (Stefan Mladenovic fra 81.), Birk Risa (Torgeir Børven fra 66.), Elbasan Rashani.