Bekreftet: Solgt til belgisk klubb

Mathias Rasmussen har nå vært i Belgia og gjennomført medisinsk sjekk og underskrevet kontrakt med Royale Union Saint-Gilloise. Dermed er overgangen til midtbanespilleren nå bekreftet.

Annonse:

– Jeg har vært med på store nedturer og nå store oppturer i Brann. Jeg har vært innom hele skalaen, men det har vært mest gøy. Spesielt det siste året har vært fantastisk, sier Rasmussen.

Lyngdølen kom til Brann høsten 2020, og ender med 88 kamper og 20 scoringer for Brann. Gjennom de knappe tre sesongene har han vært med på å rykke ned, rykke opp igjen, blitt kåret til årets spiller i OBOS-ligaen og tatt cupgull.

Rørende avskjed

Lørdagens bortekamp mot Viking ble Rasmussen sin avskjedskamp, og selv om det ikke ble en drømmeavslutning med seier var han sterkt preget da han takket for seg til lagkameratene i garderoben etter kampen. Tårene trillet, og til slutt fikk han ikke frem noen ord.

– Jeg vet ikke helt hvorfor det ble så emosjonelt, men det er en utrolig fin gjeng og jeg bryr meg veldig mye om lagkameratene. Jeg kan ikke se for meg at jeg noen gang kommer til å spille en plass der det er et slikt samhold igjen, sier Rasmussen.

NTB_ZLIgngcdpm0.jpg
Branns Mathias Rasmussen etter eliteseriekampen mellom Viking og Brann på SR-bank arena i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB.

– Hva kommer du til å huske best fra årene i Brann?

– Cupgullet var stort, og det er noe å vise til når karrieren er over. Men sesongen i OBOS-ligaen var også veldig gøy. Det var da vi fikk spilt sammen laget og fant den gode formen som vi har bygd videre på, sier han, og fortsetter:

– Og supporterne. Måten de snudde seg rundt og ga oss full støtte etter nedrykket var fantastisk. Det ga oss en boost, som vi har bygget videre på. De var fantastiske i fjor, og det har bare fortsatt inn i år også, avslutter han.

Rasmussen blir den andre spilleren som forlater Brann i dette overgangsvinduet. Tidligere i juni gikk David Møller Wolfe til nederlandske AZ Alkmaar.

– Mathias har vært med på både opp- og nedturene her i Brann, og har levert så bra over tid at en utenlandsk klubb nå ønsker å kjøpe han. Vi som klubb er glad for å gi Mathias denne muligheten til å ta et steg videre i karrieren sin. Vi ønsker han hell og lykke til i Belgia og gleder oss til å følge han på veien videre, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen. 

Sportsklubben Brann takker Mathias Rasmussen for innsatsen i rødt og hvitt og ønsker han masse lykke til videre både på og utenfor banen! 

Annonse fra Eliteserien: