Bekreftet klar for Brann: – Har drømt om dette hele livet

Vegard Leikvoll Moberg (31) signerte lørdag kveld kontrakten som gjør han til Brann-spiller ut 2022-sesongen. Alt det formelle var i orden søndag morgen, på hans 31-årsdag.

Annonse:

– Dette er en stor dag for meg. Jeg har drømt om å spille for Brann hele livet, sier Leikvoll Moberg til brann.no

Lørdag kveld landet han på Gran Canaria, der Brann for tiden er på treningsleir. Etter ankomst bar det rett på hotellet for å signere sin personlige avtale med Brann, og søndag morgen var alt det formelle unnagjort.  Med det blir hans første trening som Brann-spiller på hans egen bursdag.

– Det er en veldig fin bursdagsgave, sier Leikvoll Moberg.

31-åringen startet fotballkarrieren i Os, før han var i Åsane i flere sesonger. Derfra gikk han videre til Sogndal i 2016, før han signerte for Bodø/Glimt i 2017. Der var han i tre sesonger og fikk med seg godt over 70 kamper. Så tok han turen til Silkeborg i Danmark, før han returnerte til Bodø/Glimt en andre gang. Han kommer til Brann fra den regjerende seriemesteren.

Endelig passet det

Moberg er en allsidig spiller, som for det meste har spilt på midtbanen. Men han har også vikariert både som spiss og midtstopper i enkeltkamper.

Han har vært linket til Brann før, men denne gangen gikk det i orden.

– Jeg har spurt agenten min om det har vært mulig å få til en overgang i hvert overgangsvindu de siste årene. Endelig lyktes det, sier Leikvoll Moberg.

— Vi er veldig fornøyd med å ha fått Vegard til Bergen og Brann. Han er rutinert, og vet hva som kreves både i OBOS-ligaen og Eliteserien. Han er hardtarbeidende, lokal og topp motivert for å bidra til å nå målet om å komme seg tilbake i Eliteserien så fort som mulig, sier sportslig leder i Brann, Jimmi Nagel Jacobsen.

Leikvoll Moberg gjennomførte den medisinske testen i Bergen lørdag morgen, før han satte seg på flyet til Gran Canaria. 

— Vi fikk han til Bergen først, for å få gjort en medisinsk sjekk der vi har alt utstyret vi trenger for å gjøre det skikkelig. Her på Gran Canaria er det begrenset hvor nøye vi kan være, sier Brann-lege Arne Instebø.

Hjertelig velkommen til Bergen og Brann, Vegard! 

Jimmi Nagel Jacobsen Vegard Leikvoll Moberg.JPEG

 

Annonse fra Eliteserien: