Bekreftet: Kartum blir Brann-spiller

Sander Kartum signerte søndag under for Brann, på en avtale som gjelder ut sommeren 2026.

Annonse:

– Jeg er veldig glad og stolt over å ha signert for en så stor klubb som Brann.

Midtbanespilleren startet karrieren sin i Stjørdals-Blink i 2012, før han dro videre til Kristiansund i 2021. I år har 27-åringen notert seg for fire scoringer for klubben, og senest i helgens 4–0-seier mot Hødd vartet han opp med to målgivende. Som spiller beskriver han seg selv slik:

– Jeg er en klassisk indreløper som er god både defensivt og offensivt. God med ball, og har en del målpoeng i meg.

Kartum skal spille en siste kamp Kristiansund-drakten borte mot Raufoss fredag 8. juli, før han offisielt blir Brann-spiller fra 10. juli! Siden overgangsvinduet ikke åpner før 1. august, vil han ikke kunne spille kamper før det. 

– Det blir en ny erfaring å komme til en så stor by som Bergen for meg som er vant til Stjørdal og Kristiansund. Nå skal jeg ha full fokus på siste kamp, og skal avslutte med stil i Kristiansund. Så gleder jeg meg til å komme på plass i Bergen og møte mine nye lagkamerater og supporterne.

Trønderen vil være på plass i Bergen den 19. juli, men er først spilleklar når overgangsvinduet åpner 1. august. Han kan få debuten sin når Brann HamKam på bortebane søndag 6. august. 

– Brann har vært veldig tydelig på at de vil hente meg, og når en klubb som Brann kommer på banen var det enkelt valg for meg. 

Brann prøvde å hente midtbanespilleren før sesongen uten å lykkes, men nå er han altså blitt Brann-spiller. 

– Sander er en god fotballspiller og vi er veldig glade for å ha signert Sander. Det er en spiller vi har fulgt med på i lengre tid. Vi er veldig glad for at alt har falt på plass og gleder oss til å se han i Brann-trøyen, sier sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen.

Informasjon til media:
Sander Kartum vil være tilgjengelig for media i mixzone etter søndagens kamp mot HamKam.

Annonse fra Eliteserien: